Twitter: Λίγο κράτησε η επιστροφή του Kanye West και ήρθε ξανά ban από τον Elon Musk

Ο γνωστός ράπερ αποκλείστηκε ξανά ύστερα από τα τελευταία του σχόλια
02 Δεκεμβρίου 2022 15:10
Twitter: Λίγο κράτησε η επιστροφή του Kanye West και ήρθε ξανά ban από τον Elon Musk

Λίγο κράτησε τελικά η επιστροφή του Kanye West (Ye) στο Twitter καθώς η social media πλατφόρμα του Elon Musk έριξε και πάλι τον λογαριασμό του μόλις δύο μήνες αφότου είχε αποκατασταθεί. Αφορμή στάθηκαν τα τελευταία του tweets τα οποία παραβίασαν τους κανόνες του Twitter, καθώς ο Κάνιε Γουέστ ανήρτησε μια εικόνα ενός αγκυλωτού σταυρού που μπλέκεται με το άστρο του Δαυίδ. 

Όταν αποκαταστάθηκε ο λογαριασμός του West -μαζί με του Donald Trump και πολλών άλλων banned χρηστών- τον είχε καλωσορίσει στην social media πλατφόρμα του. 

Σε ένα από τα πιο πρόσφατα tweets, ο CEO του Twitter φάνηκε να προσπάθησε να συνετίσει τον διάσημο ράπερ αλλά δεν τα κατάφερε λέγοντας τα εξής: 

Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Παρόλα αυτά παραβίασε ξανά τους κανόνες μας κατά την υποκίνηση βίας. Ο λογαριασμός θα ανασταλεί.

Λίγο αργότερα ο Musk θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο λέγοντας πως "ο λογαριασμός του ανεστάλη διότι υποκίνησε βία, όχι για μια διόλου κολακευτική φωτογραφία μου." O Elon Musk εχει δηλώσει άλλωστε υποστηρικτής της "ελευθερίας του λόγου" και οι αλλαγές που έχει κάνει αυτόν τον καιρό και θα συνεχίσει να κάνει στην πλατφόρμα, γίνονται για αυτόν τον σκοπό. 

Τις τελευταίες ημέρες ο Kanye West είναι πιο απομονωμένος από ποτέ ύστερα από τα αντισημιτικά σχόλια που έκανε και την εκδήλωση θαυμασμού για τον Χίτλερ, τα οποία εξέφρασε ως καλεσμένος της εκπομπής του Alex Jones.