Γερουσιαστής ΗΠΑ προς Elon Musk: Φτιάξε τις εταιρίες σου αλλιώς θα το κάνει το Κογκρέσο

Τον ειρωνεύτηκε ο Elon Musk
15 Νοεμβρίου 2022 09:55
Γερουσιαστής ΗΠΑ προς Elon Musk: Φτιάξε τις εταιρίες σου αλλιώς θα το κάνει το Κογκρέσο

Ο Γερουσιαστής της Μασαχουσέτης, Ed Markey, προειδοποίησε τον Elon Musk για την πορεία που έχει επιλέξει, μετά την ειρωνική απάντηση του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη σε αίτηση του νομοθέτη για παραχώρηση πληροφοριών για τις νέες πολιτικές επιβεβαίωσης λογαριασμών του Twitter.

Ο Γερουσιαστής δεν εκτίμησε την απάντηση του Musk και απάντησε:

Μία από τις εταιρίες σου είναι υπό τη διερεύνηση της FTC. Ο οργανισμός ασφάλειας αυτοκινητοδρόμων NHTSA ερευνά άλλη εταιρία σου επειδή σκοτώνει ανθρώπους. Και ξοδεύεις το χρόνο σου σε φασαρίες online. Φτιάξε τις εταιρίες σου. Αλλιώς θα το κάνει το Κογκρέσο.

Ο Markey με επιστολή του ζήτησε από τον Musk να του εξηγήσει πώς η Washington Post μπόρεσε να δημιουργήσει έναν verified λογαριασμό που παρίστανε τον ίδιο και γιατί το επίσημο pop-up του Twitter έλεγε στους χρήστες πως η επιβεβαίωση του λογαριασμού έγινε εξαιτίας της κυβερνητικής του θέσης. Ο Musk έχει διορία μέχρι τις 25 Νοεμβρίου να απαντήσει γραπτώς.

Παρόλο που η προειδοποίηση του Markey δεν είναι σίγουρο αν θα καταλήξει σε δράση από την κυβέρνηση, η πιθανότητα μίας αντίδρασης έγινε μεγαλύτερη όταν οι Δημοκρατικοί εξασφάλισαν την πλειοψηφία της Γερουσίας την Κυριακή. Ο Markey είναι επίσης μέλος της επιτροπής Επικοινωνιών, Media και Broadband στη Γερουσία, αυξάνοντας τις πιθανότητες δράσης εναντίον του Twitter.