Smile: Τεράστια επιτυχία για την ταινία τρόμου – Περισσότερα έσοδα από το Halloween Ends

Το τέλος του Halloween ξεπέρασε τα 100 εκ.
08 Νοεμβρίου 2022 13:33
Smile: Τεράστια επιτυχία για την ταινία τρόμου – Περισσότερα έσοδα από το Halloween Ends

Φαίνεται πως το 2022 είναι μια δυνατή χρονιά για τις ταινίες τρόμου, αφού εκτός από πολλές κυκλοφορίες, μερικά φιλμ έχουν γνωρίσει και μεγάλη εμπορική επιτυχία. Και αυτό γιατί μόλις έγινε γνωστό, ότι το “Smile”, αλλά και το “Halloween Ends” μετράνε ήδη εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Αρχικά, έγινε γνωστό ότι το Smile της Paramount Pictures κέρδισε το κοινό γιατί έχει φέρει μέχρι στιγμής 202,9 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτά τα έσοδα αφορούν την πρεμιέρα του στις 30 Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκεια του Halloween. Μάλιστα, ολόκληρη η παραγωγή του φιλμ κόστισε 17 εκ. δολάρια, οπότε, το “Χαμογέλα” είναι ένα τεράστιο hit για την Paramount.

Τα 99,1 εκ. δολάρια αφορούν την αγορά της Αμερικής, ενώ τα υπόλοιπα 103 εκ. δολάρια την παγκόσμια αγορά, όπου βρίσκεται διαθέσιμο. Επιπροσθέτως, το Halloween Ends του David Gordon Green έχει συνολικά έσοδα τα 102,9 εκατομμύρια δολάρια, με τα 63,4 εκ. να είναι για την Αμερική και τα υπόλοιπα για τον υπόλοιπο κόσμο.

Ωστόσο, να σημειωθεί, ότι το Halloween Ends βρίσκεται από την πρώτη ημέρα και στην streaming υπηρεσία Peacock.

Η σύνοψη του Smile αναφέρει τα εξής:

Ύστερα από ένα αλλόκοτο, τραυματικό δυστύχημα με μια ασθενή της, η Δρ. Ρόουζ Κότερ (Σόσι Μπέικον) αρχίζει να βιώνει τρομακτικά, ανεξήγητα γεγονότα. Με τον τρόμο να σαρώνει τη ζωή της, η Ρόουζ πρέπει να αντιμετωπίσει το προβληματικό παρελθόν της για να επιβιώσει και να ξεφύγει από την τρομακτική πραγματικότητα.

Η σύνοψη του Halloween Ends λέει τα εξής:

Τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του «Halloween Kills», η Λόρι ζει με την εγγονή της Άλισον, και ολοκληρώνει τη συγγραφή των απομνημονευμάτων της. Ο Μάικλ Μάιερς δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε. Η Λόρι, αφού επέτρεψε στο φάντασμα του Μάικλ να καθορίζει τη ζωή της για τόσες δεκαετίες, αποφάσισε να απελευθερωθεί από το φόβο και την οργή και να αγκαλιάσει τη ζωή.

Έχει υποβληθεί πλέον σε εντατική θεραπεία και έχει χτίσει σιγά σιγά ένα ασφαλές, σταθερό, αγαπημένο σπίτι για τον εαυτό της και την 21χρονη εγγονή της. Η Άλισον είναι πλέον νοσοκόμα και αναπτύσσει μια ρομαντική σχέση με τον εσωστρεφή Κόρεϊ, ο οποίος θα κατηγορηθεί για τη δολοφονία του αγοριού που πρόσεχε τη νύχτα του Halloween του 2019.

Ο θάνατος του αγοριού συνέβη κάτω από ανεξήγητες συνθήκες και ο Κόρεϊ αθωώθηκε, αλλά η μικρή πόλη τον αντιμετωπίζει πλέον σαν παρία. Όταν η Λόρι, χρόνια μετά την αθώωση του Κόρεϊ, βλέπει τον νεαρό να εκφοβίζεται από κάποιους ντόπιους εφήβους, έρχεται να τον υπερασπιστεί και στη συνέχεια ξεκινά και ενθαρρύνει τη σχέση της Άλισον και του Κόρεϊ. Όσο όμως το ειδύλλιό τους εξελίσσεται, η Λόρι αρχίζει να αισθάνεται άβολα, καθώς η Άλισον αρχίζει να απομακρύνεται από κοντά της και η προσωπικότητα του Κόρεϊ φαίνεται να αλλάζει.

Και οι δύο ταινίες παίζονται αυτή τη στιγμή στους ελληνικούς κινηματογράφους.