To Top Gun: Maverick έχει ένα σοβαρό λάθος σύμφωνα με τον φυσικό Neil deGrasse Tyson

Δε θα μπορούσε να επιβιώσει κάτι τέτοιο ο Cruise...
10 Οκτωβρίου 2022 13:46
To Top Gun: Maverick έχει ένα σοβαρό λάθος σύμφωνα με τον φυσικό Neil deGrasse Tyson

To Top Gun: Maverick είναι μια από τις ταινίες του 2022 που κατάφερε να διαπρέψει, με τους θεατές και τους κριτικούς να την επαινούν για την καταιγιστική δράση της και για τα πρακτικά της εφέ, αφού οι συντελεστές προσπάθησαν να γυρίσουν όσα περισσότερα πλάνα γίνεται χωρίς τη χρήση CGI.

Συνολικά, έχουμε να κάνουμε με μια τρομερά προσεγμένη παραγωγή, η οποία μάλιστα κατάφερε να σπάσει και πολυάριθμα ρεκόρ στο box office. Ωστόσο, φαίνεται πως το Maverick δεν κατάφερε να αποφύγει όλα τα λάθη. Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο γνωστός φυσικός Neil deGrasse Tyson, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει παρουσιάσει την εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ Cosmos: A Spacetime Odyssey, ήρθε τώρα να επισημάνει μια σοβαρή παρατυπία της ταινίας.

Πρόκειται για ένα "κακό συνήθειο" του Neil deGrasse Tyson, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει επισημαίνει τα τεχνικά λάθη μεγάλων παραγωγών, όταν αυτές αποφασίζουν να σταματήσουν να ακολουθούν τους νόμους της φύσης. Όσον αφορά το Top Gun: Maverick, λοιπόν, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο χαρακτήρας του Tom Cruise δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να επιβιώσει την εκτίναξη από το αεροπλάνο του σε 10,5 Mach ταχύτητα, αφού το σώμα του θα γινόταν… splatter υπό αυτές τις συνθήκες.

Αναλυτικότερα, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter έγραψε:

Άργησα για αυτό το party, αλλά στη φετινή Top Gun ταινία, ο χαρακτήρας Maverick του Tom Cruise εκτινάσσεται από ένα υπερηχητικό αεροπλάνο με ταχύτητα 10,5 Mach, πριν αυτό συντριβεί.

Επιβίωσε χωρίς τραυματισμούς.

Κανονικά, με αυτή την ταχύτητα αέρα, το σώμα του θα γινόταν splatter σαν ένα σιδερένιο γάντι να χτυπά ένα σκουλήκι. Απλά λέω…

Για την ιστορία, στο αναλυτικό review των Unboxholics, ο Γιώργος Πρίτσκας είχε επισημάνει:

το Top Gun Maverick είναι ένα ανέλπιστα καλό sequel. Είναι εντυπωσιακό, έξυπνο, αγωνιώδες και κατά τη γνώμη μου, απροσδόκητα ευαίσθητο στον χειρισμό των χαρακτήρων του. Ξέρει πολύ καλά ότι η δράση χωρίς ενδιαφέροντες χαρακτήρες, χάνει την μισή της ένταση και το αποδεικνύει στην πράξη. Δεν ποντάρει στην φτηνή νοσταλγία αλλά, επιστρέφει στο σύμπαν του με αγάπη και μια διακριτική μελαγχολία για το πέρασμα του χρόνου. Ένα εξαιρετικό blockbuster που ανοίγει ιδανικά την καλοκαιρινή σεζόν.   

Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την κριτική του πατώντας εδώ.