Το Top Gun: Maverick νίκησε και τους Avengers στο box office

O Tom Cruise διέλυσε και το ρεκόρ των Avengers
21 Αυγούστου 2022 08:49
Το Top Gun: Maverick νίκησε και τους Avengers στο box office

Η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του 2022 -μέχρι στιγμής- δεν είναι του genre των superhero ούτε και από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel Studios. Είναι το Top Gun: Maverick με τον Tom Cruise, που αποτελεί sequel της ταινίας του 1986 και σκηνοθετεί ο Joseph Kosinski, το οποίο συνεχίζει ακόμη ακάθεκτο την πορεία του.

Τώρα μαθαίνουμε πως έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ στο αμερικάνικο box office. Εκεί το Top Gun 2 έγραψε ιστορία ξεπερνώντας τις εισπράξεις του "Avengers: Infinity War" ($678 εκατ.), ενός εκ των μεγαλύτερων blockbuster επιτυχιών όλων των εποχών, φτάνοντας τα $679 εκατομμύρια.

Συνολικά η παγκόσμια συγκομιδή του ξεπερνάει το $1.3 δις εισπράξεις. Έτσι κατάφερε και έγινε η 6η πιο επιτυχημένη ταινία στην ιστορία του αμερικάνικου box office

Ναι, ο Tom Cruise και οι απίστευτες ικανότητές του ως πιλότος μαχητικού διέλυσαν τις υπερδυνάμεις των Avengers του Robert Downey Jr., του Chris Evans και της υπόλοιπης παρέας του MCU. Με την τεράστια επιτυχία του, σαφώς και έχει συζητηθεί το Top Gun 3, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο συμπρωταγωνιστή τους Cruise, Miles Teller. 

Μαζί με τον Cruise παίζουν οι: Miles TellerJennifer ConnellyJon HammGlen PowellLewis PullmanCharles ParnellBashir SalahuddinMonica BarbaroJay EllisDanny RamirezGreg Tarzan Davis με τους Ed Harris και Val Kilmer.

Την άποψή μας για το Top Gun: Maverick, που επιμελήθηκε ο Γιώργος Πρίτσκας θα βρείτε  πατώντας εδώ