Αυτοί είναι οι μισθοί των αστέρων του Χόλιγουντ για τις ταινίες του 2022-2023  

Πόσα παίρνουν οι Leonardo DiCaprio, Tom Cruise, Will Smith, Brad Pitt και πολλοί ακόμα.

Αυτοί είναι οι μισθοί των αστέρων του Χόλιγουντ για τις ταινίες του 2022-2023

Ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety εισχωρεί στα συμβόλαια των αστέρων του Χόλιγουντ και αποκαλύπτει τους μισθούς τους για τις επερχόμενες μεγάλες ταινίες που θα πρωταγωνιστήσουν. 

Από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς είναι αναμφίβολα ο Tom Cruise βάσει συμβολαίου, καθώς η τεράστια επιτυχία του Top Gun: Maverick του έφερε λεφτά με τα τσουβάλια. Και αυτό διότι το συμβόλαιό του περιλαμβάνει ειδική ρήτρα επί των εισπράξεων της ταινίας, κάτι που σημαίνει ότι θα λάβει πάνω από $100 εκατομμύρια, μόνο για αυτήν την ταινία.

"Δε θα στοιχημάτιζα ποτέ ενάντια στον Tom Cruise. Οι περισσότεροι ηθοποιοί δεν αξίζουν όσα τους πληρώνεις, αλλά ο Cruise και ίσως ο Dwayne Johnson δικαιολογούν τους μισθούς τους", λέει υψηλόβαθμο στέλεχος στούντιο παραγωγής που θέλησε να παραμείνει ανώνυμο. 

Τονίζεται όμως ότι η περίπτωση του Cruise είναι ιδιάζουσα καθώς είναι από τους λίγους που συμπεριλαμβάνει τέτοια ποσοστά από τα κέρδη της ταινίας. 

Ο οξύς ανταγωνισμός μεταξύ των streaming υπηρεσιών έχει γείρει προς το συμφέρον των μεγάλων αστέρων του Χόλιγουντ, καθώς τα Netflix και Apple TV+ δε διστάζουν να τινάξουν τη μπάνκα στον αέρα για να ικανοποιήσουν τα συμβόλαιά τους. 

Για παράδειγμα η Apple θα πληρώσει $30 εκατομμύρια στον Leonardo DiCaprio για το ρόλο του στο The Killers of the Flower Moon, ώστε να σμίξει ξανά με τον σκηνοθέτη Martin Scorsese. Το ίδιο θα κάνει με τον Brad Pitt όπου για την ατιτλοφόρητη ταινία της Formula 1 σε σκηνοθεσία Joseph Kosinski θα πληρώσει $30 εκατ., ενώ $35 εκατ. θα λάβει ο Will Smith για την ταινία "Emancipation", η οποία έχει καθυστερήσει κιόλας λόγω του σκανδάλου με το χαστούκι των Oscars. Όσο για το Netflix, εκείνο θα χρυσώσει με $20 εκατομμύρια τον Chris Hemsworth για το Extraction 2 και με άλλα $10 εκατομμύρια την Millie Bobby Brown για να επιστρέψει στο Enola Holmes 2

Λίγο παρακάτω βρίσκουμε τον Dwayne "The Rock" Johnson ο οποίος για το Black Adam θα προσθέσει στο λογαριασμό του $22.5 εκατομμύρια, μόνο που ο τελικός μισθός του θα καθοριστεί και από τις πωλήσεις εισιτηρίων, από την συμμετοχή του ως παραγωγός αλλά και για την προώθησή της από τα social media του. 

Οι συνάδελφοί του στη DC, όπως ο Jason Momoa θα λάβει $15 εκατ. για το Aquaman 2, ενώ ο Joaquin Phoenix ακόμη $20 εκατομμύρια για να πει το "ναι" στο Joker 2

Δείτε αναλυτικά τους κορυφαίους μισθούς του Χόλιγουντ: 

Tom Cruise - Top Gun: Maverick-  $100 εκατ. 

Will Smith - "Emancipation" - $35 εκατ. 

Leonardo Di Caprio - Killers of the Flower Moon- $30 εκατ. 

Brad Pitt - Formula 1 ταινία - 30 εκατ. 

Dwayne Johnson - Black Adam -  $22.5 εκατ. 

Will Ferrell - Spirited - $20 εκατ. 

Chris Hemsworth - Extraction 2-  $20 εκατ. 

Vin Diesel - Fast X - $20 εκατ. 

Tom Hardy - Venom 3 - $20 εκατ. 

Joaquin Phoenix - "Joker 2"-  $20 εκατ. 

Ryan Reynolds - Spirited - $20 εκατ. 

Denzel Washington - "The Equalizer 3"- $20 εκατ. 

Jason Momoa - Aquaman and the Lost Kingdom - $15 εκατ. 

Eddie Murphy - Beverly Hills Cop 4 - $15 εκατ. 

Chris Pine - Star Trek" sequel - $13 εκατ. 

Steve Carell - Minions: The Rise of Gru" - $12.5 εκατ. 

Ryan Gosling -"Barbie"- $12.5 εκατ. 

Margot Robbie -"Barbie"- $12.5 εκατ.  

Millie Bobby Brown - "Enola Holmes 2"- $10 εκατ.  

Timothee Chalamet - "Wonka"- $9 εκατ.  

Matt Damon - "Oppenheimer"- $4 εκατ.  

Robert Downey Jr. -"Oppenheimer" - $4 εκατ.

Emily Blunt - "Oppenheimer" - $4 εκατ.  

Daniel Kaluuya - "Nope"- $4 εκατ.

Jamie Lee Curtis - "Halloween Ends"- $3.5 εκατ.

Anya Taylor Joy -"Furiosa" - $1.8 εκατ.  

Ροη ειδησεων