Το Thor: Love and Thunder πέταξε κεραυνούς στο box office ξεπερνώντας το "Ragnarok"  

Εντυπωσιακό το άνοιγμα της 4ης ταινίας του Thor

Το Thor: Love and Thunder πέταξε κεραυνούς στο box office ξεπερνώντας το "Ragnarok"

Κεραυνούς στο box office έριξε το Thor: Love and Thunder από το πρώτο του Σαββατοκύριακο στις αίθουσες όλους του κόσμου. Η 4η solo ταινία του Thor του Chris Hemsworth σε σκηνοθεσία Taika Waititi συγκέντρωσε μόνο στις ΗΠΑ περί τα $143 εκατομμύρια σε διάστημα τεσσάρων ημερών. 

Το "Love and Thunder" άνοιξε σε 4.375 αίθουσες στις ΗΠΑ και το εμπορικό άνοιγμά του ήταν λίγο κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών (γύρω στα $150 εκατ.). Παρόλα αυτά, πραγματοποίησε ένα καλύτερο ντεμπούτο από τον προκάτοχό του, το Thor: Ragnarok του 2017 σε εποχές προ-κορωνοϊού κιόλας, καθώς τότε είχε ανοίξει με $123 εκατ. στις ΗΠΑ. 

Συνολικά παγκοσμίως μετράει πάνω από $302 εκατ. στο box office και ήδη έχει μπει στο Top 10 των πιο εμπορικών ταινιών του 2022, εκεί όπου την κορυφή κατέκτησε πρόσφατα το Top Gun: Maverick με τον Tom Cruise, με το Doctor Strange in the Multiverse of Madness -επίσης της Marvel Studios- να ακολουθεί στην 2η θέση. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ταινία αποτελεί επίσης μια από τις ακριβότερες παραγωγές της Marvel Studios, με κόστος $250 εκατ., την ώρα που λέγεται ότι για το marketing ξοδεύτηκαν περί τα $100 εκατομμύρια. Επομένως έχει μερικές μέρες ακόμη για να βγάλει το κόστος της. 

Την άποψή μας για το Thor: Love and Thunder, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης θα βρείτε πατώντας εδώ

Η επίσημη σύνοψη του Thor: Love and Thunder έχει ως εξής: 

Η ταινία βρίσκει τον Thor σε ένα ταξίδι που όμοιό του δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά: την αναζήτηση της εσωτερικής του ηρεμίας, αλλά η απόσυρσή του διακόπτεται από έναν γαλαξιακό δολοφόνο, τον Gorr the God Butcher, ο οποίος ζητά την εξόντωση όλων των θεών. Για να αντιμετωπίσει την απειλή, ο Thor στρατεύει την King Valkyrie, τον Korg και την πρώην του, Jane Foster, η οποία -προς έκπληξη του Thor- και ανεξήγητα κραδαίνει το μαγικό του σφυρί, το Mjolnir, ως την Mighty Thor. Μαζί θα ξεκινήσουν μια οδυνηρή κοσμική περιπέτεια για να αποκαλύψουν το μυστήριο πίσω από την δίψα για εκδίκηση του God Butcher και να τον σταματήσουν πριν είναι αργά. 

Το cast περιλαμβάνει τους Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tessa Thompson και Jaimie Alexander να επιστρέφουν ως Thor, Jane Foster (τη νέα Mighty Thor), Valkyrie και Lady Sif αντίστοιχα. O Russell Crowe θα παίξει τον Δία, ο Christian Bale υποδύεται τον κακό "Gorr the Butcher", ενώ οι Chris Pratt, Karen GillanDave Bautista και Pom Klementieff θα υποδυθούν τους Star-Lord, Nebula, Drax και Mantis, μαζί με τους Groot (Vin Diesel) και Rocket Racoon (Bradley Cooper), στη νέα σύνθεση των Guardians of the Galaxy. Στα "easter eggs" του cast ο Matt Damon επιστρέφει ως Fake Loki, μαζί με τον Sam Neill ως Fake Odin και την Melissa McCarthy ως Fake Hela. 

Το Thor: Love and Thunder προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Ροη ειδησεων