Ασύλληπτη η πορεία του Top Gun: Maverick με $900 εκατ. εισπράξεις σε λιγότερο από ένα μήνα

Ο Tom Cruise θα χαμογελά όχι μόνο γιατί νιώθει την ανάγκη για ταχύτητα
22 Ιουνίου 2022 17:08
Ασύλληπτη η πορεία του Top Gun: Maverick με $900 εκατ. εισπράξεις σε λιγότερο από ένα μήνα

Η ασύλληπτη και αναπάντεχα τεράστια επιτυχία του Top Gun: Maverick έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ όντας μόλις η 3η ταινία στη μετά-πανδημική εποχή του box office που ξεπερνά τα $900 εκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως -συγκεκριμένα βρίσκεται στα $901.9 εκατομμύρια. Όλα αυτά τα κατάφερε μέσα σε μόλις 25 ημέρες στους κινηματογράφους. 

Οι άλλες ταινίες που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο είναι εγγυημένες επιτυχίες λόγω "Marvel Studios" και της τεράστιας απήχησης των superhero ταινιών. Πρόκειται για τα Doctor Strange 2 ($950 εκατ.) και Spider-Man: No Way Home ($1.9 δις). 

Τα χέρια τους πρέπει να τρίβουν λοιπόν οι ιθύνοντες της Paramount Pictures/ Skydance, ενώ και ο Tom Cruise σίγουρα δε θα χαμογελά πλατιά μόνο επειδή νιώθει την ανάγκη για ταχύτητα. Η απίστευτη πορεία της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Joseph Kosinski αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι στις ΗΠΑ άφησε το Doctor Strange in the Multiverse of Madness να βλέπει την...ουρά του, διότι το sequel πλέον αποτελεί την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του εγχώριου box office με 474.8 εκατ. πλέον. 

Ενδιαφέρουσα στοιχεία αποκάλυψε και η Paramount καθώς δήλωσε ότι το Top Gun 2 είδαν παραπάνω από μια φορά το 16% του κοινού, ενώ ένα 4% το είδε τουλάχιστον τέσσερις φορές στο σινεμά, δείχνοντας πόσο δυνατό είναι το στοιχείο του rewatch. 

H σύνοψη του Top Gun: Maverick:

Μετά από περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους κορυφαίους αεροπόρους του Πολεμικού Ναυτικού, ο Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) βρίσκεται εκεί που ανήκει, πιέζοντας τα όριά του ως θαρραλέος δοκιμαστικός πιλότος και αποφεύγοντας την προαγωγή, κάτι που θα τον γείωνε. Όταν βρίσκει τον εαυτό του να εκπαιδεύει ένα απόσπασμα αποφοίτων Top Gun για μια εξειδικευμένη αποστολή που δεν έχει δει ποτέ κανένας ζωντανός πιλότος, ο Maverick συναντά τον υπολοχαγό Bradley Bradshaw (Miles Teller), με το διακριτικό κλήσης: «Rooster», που είναι ο γιος του αείμνηστου φίλου του Maverick, αξιωματικός αναχαίτισης ραντάρ, υπολοχαγός Nick Bradshaw, γνωστός και ως «Goose». Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον και τα φαντάσματα του παρελθόντος του, ο Maverick παρασύρεται σε μια αντιπαράθεση με τους δικούς του βαθύτερους φόβους, με αποκορύφωμα μια αποστολή που απαιτεί την απόλυτη θυσία από εκείνους που θα επιλεγούν να το πετάξουν.

Μαζί με τον Cruise παίζουν οι: Miles TellerJennifer ConnellyJon HammGlen PowellLewis PullmanCharles ParnellBashir SalahuddinMonica BarbaroJay EllisDanny RamirezGreg Tarzan Davis με τους Ed Harris και Val Kilmer.

Την άποψή μας για το Top Gun: Maverick, που επιμελήθηκε ο Γιώργος Πρίτσκας θα βρείτε  πατώντας εδώ