Το Top Gun: Maverick πέταξε στο box office ξεπερνώντας τις προβλέψεις

Εξαιρετικό ξεκίνημα για την εμπορική πορεία της ταινίας
29 Μαΐου 2022 12:19
Το Top Gun: Maverick πέταξε στο box office ξεπερνώντας τις προβλέψεις

Όπως φαίνεται, το Top Gun: Maverick άνοιξε τα φτερά του και στο box office. Συγκεκριμένα, τέσσερις δεκαετίες  μετά την αρχική του εμφάνιση ως Pete “Maverick” Mitchell, ο Tom Cruise κατάφερε να συναρπάσει ξανά τους θεατές, με την ταινία να ξεπερνά τις προβλέψεις για την εμπορική πορεία της.

Συγκεκριμένα, το sequel γέμισε τα ταμεία με 51.8 εκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή και αναμένεται να σπάσει το ατομικό ρεκόρ του Cruise, με 153 εκατομμύρια εισπράξεις μέσα στο πρώτο τετραήμερο. Μέχρι πρότινος το καλύτερο ντεμπούτο από κάθε άλλη ταινία του, το είχε καταφέρει με το War of the Worlds του 2005, με 64.8 εκατομμύρια δολάρια στο τετραήμερο. Μάλιστα, χάρη στα λαμπρά reviews και το θετικό world of mouth, η ταινία αναμένεται να σπάσει και το ρεκόρ για το πιο κερδοφόρο ‘Memorial Day’ Σαββατοκύριακο (ομοσπονδιακή αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες). Οι αρχικές προβλέψεις της βιομηχανίας έκαναν λόγο για ένα ντεμπούτο μεταξύ 85 και 100 εκατομμυρίων και όπως φαίνεται το Top Gun: Maverick θα καταφέρει να ξεπεράσει τα προγνωστικά αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία είχε αρκετά μεγάλο budget, το οποίο άγγιζε τα 170 εκατομμύρια δολάρια, ενώ υπήρξαν και άλλα κόστη μεταξύ άλλων από τις καθυστερήσεις της πανδημίας. Η Paramount, λοιπόν, είναι πιθανότατά πολύ χαρούμενη με το ξεκίνημα που κατάφερε το Top Gun: Maverick. Είναι το μεγαλύτερο άνοιγμα που καταφέρνει οποιαδήποτε κυκλοφορία του στούντιο, ξεπερνώντας τα 51,2 εκατομμύρια δολάρια του Iron Man 2 το 2010 και αν πέσει μέσα η εκτίμηση των 153 εκατομμυρίων δολαρίων για το τετραήμερο, το Maverick θα καταλήξει να ξεπεράσει και τον τωρινό κάτοχο του ρεκόρ, το Pirates of the Caribbean: At World’s End.

Για την ιστορία, στη δεύτερη θέση του box office βρέθηκε το Doctor Strange in the Multiverse of Madness, με 4.4 εκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, ενώ εκτιμάται ότι θα κλείσει το τετραήμερο με 21.8 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει πως οι εγχώριες εισπράξεις θα αγγίξουν τα 375 εκατομμύρια για το πόνημα της Marvel.

Τέλος, στην τρίτη θέση αναμένεται να βρεθεί η κωμωδία The Bob’s Burgers Movie με box office 19 εκατομμύρια δολάρια.