Γίνεται ταινία Barbie χωρίς το τραγούδι "Barbie Girl"; Κι όμως γίνεται

Στην ταινία με τη Margot Robbie δε θα ακουστεί ο "ύμνος" της Barbie
01 Μαΐου 2022 17:24
Γίνεται ταινία Barbie χωρίς το τραγούδι "Barbie Girl"; Κι όμως γίνεται

"Come on Barbie, Let's go party!" λέει το γνωστό κομμάτι-ύμνος της Μπάρμπι με το οποίο κάποιοι από εσάς έχουν χορέψει -ή χορεύουν ακόμα- ξέφρενα. Γνωστό κι αλλιώς ως "Barbie Girl" των Aqua, το κομμάτι δε θα ακουστεί στην ερχόμενη live-action ταινία της Barbie με την Margot Robbie στον ομώνυμο ρόλο. 

Όσο κι αν θα ταίριαζε και θα δημιουργούσε άπειρα memes και ντόρο στα social media μια τέτοια σκηνή στην ταινία, δε θα υπάρχει στην ταινία, παρά το ότι ακόμη και οι fans της Barbie το θέλουν. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαίωσε ο Ulrich Møller-Jørgensen, μάνατζερ της τραγουδίστριας του σχήματος "Aqua", Lene Nystrøm, με τον ίδιο να αναφέρει ότι δε θα χρησιμοποιηθεί στην ταινία. 

Ο λόγος; Σύμφωνα με το Variety, το αγκάθι της υπόθεσης βρίσκεται στην αγωγή που κατέθεσε η Mattel, εταιρία των παιχνιδιών της Barbie. Βλέπετε πίσω στο 1997, η Mattel ισχυρίστηκε ότι το κομμάτι παραβίαζε το εμπορικό σήμα της, συν το ότι τα σεξουαλικά υπονοούμενα του κομματιού των Aqua έβλαπταν το brand της Barbie και τα διαφημιστικά πλάνα της. 

Μια αγωγή που απορρίφθηκε δυο φορές σε κατώτερο δικαστήριο αλλά και όταν προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ωστόσο τα συναισθήματα της Mattel για το κομμάτι φαίνεται να μην έχουν αλλάξει τόσα χρόνια μετά.  

Για την ιστορία το κομμάτι "Barbie Girl' αποτελεί ένα φαινόμενο της ευρωπαϊκής ποπ μουσικής με το δανέζικο συγκρότημα να εκτοξεύει τη δημοφιλία του πίσω στο 1997 πουλώντας πάνω από 1.4 εκατ. αντίτυπα, ενώ σήμερα το βίντεοκλιπ του μετράει πάνω από 1 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube. 

Η πλοκή της ταινίας σύμφωνα με το IMDb:

Μια κούκλα απομακρύνεται από την “Barbieland” και ξεκινά μια περιπέτεια στον πραγματικό κόσμο μιας και φαινομενικά δεν είναι αρκετά τέλεια για να μείνει εκεί. Μια live-action ταινία βασισμένη στη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών “Barbie”.

Στο Barbie θα παίξουν μεταξύ άλλων και οι: Ryan Gosling, Will Ferrell, Simu Liu, America Ferrera, Emma Mackey, Kate McKinnon, Michael Cera, Alexandra Shipp, Issa Rae, Ritu Arya, Emerald Fennell, Hari Nef, Jamie Demetriou και Rhea Perlman.

Το Barbie θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στους κινηματογράφους στις 21 Ιουλίου 2023