Η Meryl Streep ευχαρίστησε την ταινία της Barbie επειδή “έσωσε το σινεμά αυτό το καλοκαίρι“

Μια δήλωση που έφερε στο προσκήνιο την αντίστοιχη του Spielberg για το Top Gun: Maverick
07 Ιανουαρίου 2024 22:46
Η Meryl Streep ευχαρίστησε την ταινία της Barbie επειδή “έσωσε το σινεμά αυτό το καλοκαίρι“

Την ταινία "Barbie" αποθέωσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Μέριλ Στριπ (Meryl Streep), στο πλαίσιο του Palm Springs Film Awards, όπου προλόγισε την βράβευση της Carey Mulligan για την ερμηνεία της στην ταινία "Μaestro" του Bradley Cooper. 

Την ώρα που μιλούσε στο πόντιουμ του φεστιβάλ, η Στριπ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τεράστια εμπορική επιτυχία της "Barbie" σε σκηνοθεσία Greta Gerwig και με πρωταγωνιστές τους Margot Robbie και Ryan Gosling, αλλά και στην ομάδα και το συνεργείο που τα κατάφερε με αυτόν τον τρόπο. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ η θρυλική ηθοποιός ευχαρίστησε την Μπάρμπι καθώς όπως είπε "έσωσε τις ταινίες" και "τις δουλειές όλων μας", σε μια δήλωση που θύμισε αρκετά αυτή που έκανε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ (Steven Spielberg) για το Top Gun: Maverick και τον Tom Cruise, όντας η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του 2022, σε ένα καθοριστικό καλοκαίρι για το σινεμά και το μετά-πανδημικό box office. 

"Καταφέρατε να παραδώσετε μια `βόμβα αγάπης' με την Barbie. Σώσατε τις ταινίες το περασμένο καλοκαίρι και τις δουλειές όλων μας. Δώσατε χαρά σε αμέτρητες γενιές και φύλα ανθρώπων και θα πρέπει να καβαλήσετε αυτό το κύμα παίδες, μέχρι να γεράσετε και να είστε χορτάτοι σαν και μένα. 

Λίγο πριν την ομιλία της Streep, είχαν βραβευτεί οι Billie Eilish και ο αδερφός της, Finneas, για το κομμάτι "What Was I Made For?" που περιλαμβάνεται στο soundtrack της Barbie και έγιναν οι πρώτοι στιχουργοί που κερδίζουν το Chairman's Award στο φεστιβάλ του Palm Springs. 

Μέχρι σήμερα το "Barbie" είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του 2023 με εισπράξεις που ξεπερνούν το $1.44 δισεκατομμύρια δολάρια.