Γιατί και πώς η Marvel φτιάχνει διαφορετικές σκηνές για τα trailers που δεν είναι τελικά στην ταινία

Ο επικεφαλής των ειδικών εφέ του Spider-Man: No Way Home αποκαλύπτει
17 Απριλίου 2022 11:10
Γιατί και πώς η Marvel φτιάχνει διαφορετικές σκηνές για τα trailers που δεν είναι τελικά στην ταινία

Αν και υπήρχαν φήμες και leaks για τη εμφάνιση των Tobey Maguire και Andrew Garfield στο Spider-Man: No Way Home και η Marvel και η Sony Pictures έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να καλύψουν την εμφάνισή τους, θα θυμάστε πως με μια σκηνή από το trailer ήταν αρκετή για να αποκαλύψει το μυστικό. 

Μιλάμε για τη σκηνή με τους τρεις Spider-Men εναντίων των κακών της ταινίας που στα trailers εμφανιζόταν μόνο ο Tom Holland, αλλά κάποιος άλλος αόρατος κλωτσούσε τον Lizard. 

O επικεφαλής των ειδικών εφέ του "No Way Home", Kelly Port, μίλησε στο νέο επεισόδιο του "VFX Artists React" του καναλιού Corridor Crew και αποκάλυψε τα μυστικά πίσω από τη σκηνή αλλά και την συνήθεια της Marvel Studios να χρησιμοποιεί διαφορετικές σκηνές στα trailers από αυτές στην τελική ταινία. 

Αναφερόμενος στη σκηνή με τους την κλωτσιά του Garfield στον Lizard είπε πως η υπόθεση είναι τόσο απλή σαν να αφαιρείς απλώς layers στο Photoshop με ένα κουμπί. 

Κυριολεκτικά τους αφαιρέσαμε από τα renders και για τις σκιές τους, ξέρετε πρέπει να τις διευθετήσουμε οπότε απλώς έσβησαν τα layers των Andrew και Tobey στο μοντάζ. 

Και όσο για τη συνήθεια της Marvel να δημιουργεί σκηνές που δεν καταλήγουν στην ταινία είπε: 

Κάποιες φορές βλέπεις πως είναι το ίδιο πλάνο από την ταινία αλλά πρόκειται για διαφορετική λήψη. Αυτό συμβαίνει κάποιες φορές αλλά άλλες φορές υπάρχει μια γυρισμένη ειδικά για το trailer σκηνή που είναι απλώς έξτρα υλικό που για εμάς έχει φάση να τα βλέπουμε, επειδή δε θα είναι απαραίτητα στην ταινία. 

Δείτε το βίντεο παρακάτω: