Top Gun 2: Γύρισαν τόσα πολλά πλάνα όσο η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο Joseph Kosinski παραδέχεται ότι τράβηξαν πάνω από 800 ώρες πλάνων
14 Απριλίου 2022 19:21
Top Gun 2: Γύρισαν τόσα πολλά πλάνα όσο η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Έναν εξωφρενικό αριθμό πλάνων αποκάλυψε πως τράβηξε ο σκηνοθέτης Joseph Kosinski για το Top Gun: Maverick. Σε νέα του συνέντευξη στο Empire μιλώντας για το sequel του Top Gun με τον Tom Cruise αναφέρθηκε στη δυσκολία των γυρισμάτων και στην επιμονή του να έχουν τα καλύτερα δυνατά πλάνα.

Για να γυρίσει κανείς όμως μια ταινία με αληθινά μαχητικά αποδείχθηκε μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση καθώς έπρεπε να μάθουν στους ηθοποιούς και να ανοίγουν τις κάμερες στο cockpit, πέραν από το να πετάνε. 

Ο Kosinski αναφέρει ότι τράβηξαν πάνω από 800 ώρες υλικού για το Top Gun 2, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο ξεπερνά το υλικό ολόκληρης της τριλογίας ταινιών του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Τόσο ο σκηνοθέτης όσο και ο αστέρας της ταινίας δήλωσαν: 

Kosjinski: Από μια ημέρα 12-14 ωρών παίρνεις περίπου 30 δευτερόλεπτα καλού υλικού, οπότε άξιζε τον κόπο. Απλώς έπαιρνε πολύ χρόνο για να γυριστούν όλα. Μήνες επί μηνών γυρισμάτων στον αέρα. Τραβήξαμε τόσα πλάνα όσο και οι τρεις ταινίες του LOTR μαζί. Νομίζω ότι ήταν στις 800 ώρες υλικού. 

Cruise: Έπρεπε να μάθουμε στους ηθοποιούς πράγματα για τον φωτισμό, για την φωτογραφία και για το μοντάζ. Έπρεπε να τους μάθω πως να ανοιγοκλείνουν τις κάμερες, πράγματα σχετικά με τις γωνίες λήψεις και τους φακούς. Δεν είχαμε όμως απεριόριστο χρόνο στα μαχητικά. Εάν πετούσαν για 20-30 λεπτά έπρεπε να σιγουρευτούμε ότι τραβούσαμε αυτά που χρειαζόμασταν. 

H σύνοψη του Top Gun: Maverick:

Μετά από περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους κορυφαίους αεροπόρους του Πολεμικού Ναυτικού, ο Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) βρίσκεται εκεί που ανήκει, πιέζοντας τα όριά του ως θαρραλέος δοκιμαστικός πιλότος και αποφεύγοντας την προαγωγή, κάτι που θα τον γείωνε. Όταν βρίσκει τον εαυτό του να εκπαιδεύει ένα απόσπασμα αποφοίτων Top Gun για μια εξειδικευμένη αποστολή που δεν έχει δει ποτέ κανένας ζωντανός πιλότος, ο Maverick συναντά τον υπολοχαγό Bradley Bradshaw (Miles Teller), με το διακριτικό κλήσης: «Rooster», που είναι ο γιος του αείμνηστου φίλου του Maverick, αξιωματικός αναχαίτισης ραντάρ, υπολοχαγός Nick Bradshaw, γνωστός και ως «Goose». Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον και τα φαντάσματα του παρελθόντος του, ο Maverick παρασύρεται σε μια αντιπαράθεση με τους δικούς του βαθύτερους φόβους, με αποκορύφωμα μια αποστολή που απαιτεί την απόλυτη θυσία από εκείνους που θα επιλεγούν να το πετάξουν.

Το Top Gun: Maverick θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Μαΐου του 2022.