Harry Potter: Ο Daniel Radcliffe μιλά για την τεράστια αλλαγή που έφερε ο Alfonso Cuarón

Το σημείο καμπής και ενηλικίωσης ενός παιδικού franchise έγινε στον "Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν"
14 Απριλίου 2022 00:07
Harry Potter: Ο Daniel Radcliffe μιλά για την τεράστια αλλαγή που έφερε ο Alfonso Cuarón

To "Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν" (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) αποτέλεσε το σημείο καμπής και ενηλικίωσης ενός μέχρι πρότινος παιδικού franchise. Φαίνεται από την πιο σκοτεινή φωτογραφία, το πιο σοβαρό ύφος και γενικότερα από την αισθητική του. Αυτή η αλλαγή οφείλεται στο ότι στη σκηνοθετική καρέκλα έκατσε ο Alfonso Cuarón πολλά χρόνια πριν κερδίσει τα Oscars του, αντικαθιστώντας τον Chris Colombus. 

Για αυτή την τεράστια αλλαγή μίλησε ο Daniel Radcliffe πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Empire δίνοντας τη δική του οπτική. Ο "Χάρι Πότερ" είπε πως η επιλογή του Cuaron εκείνη την περίοδο δεν ήταν η πιο προφανής όσο φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα, καθώς δεν ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό όπως σήμερα. 

Η συμβολή του όμως στην φρέσκια και πιο σκοτεινή κατεύθυνση που έδωσε κυριολεκτικά σημάδεψε το franchise για τα επόμενα χρόνια: 

Οι παραγωγοί του Harry Potter ήθελαν να φέρουν τον Alfonso Cuaron για να σκηνοθετήσει το τρίτο φιλμ. Τώρα με τα στάνταρ του σημερινού σινεμά, αυτή η απόφαση είναι πανέξυπνη και σωστή. Εκείνη την περίοδο όμως μπορούμε να θυμηθούμε ότι φάνταζε...φιλελεύθερη καθώς ο τύπος είχε μόλις κάνει το "Y Tu Mamá También". Ήταν μια απόφαση που πήρε ο παραγωγός μας David Heyman και πραγματικά σημάδεψε τα επόμενα χρόνια της σειράς και μας επέτρεψε να πάμε σε πιο ζοφερά μέρη. 

Ουσιαστικά ο Cuaron μετέφερε άριστα την πιο σκοτεινή και ώριμη μαγική ατμόσφαιρα του ομώνυμου βιβλίου της J.K. Rowling, που επίσης έκανε μια παρόμοια στροφή, καθώς συστηθήκαμε σε πιο τρομακτικά πλάσματα όπως οι Dementors και οι λυκάνθρωποι. 

Έτσι δόθηκε το πάτημα για να απελευθερωθεί και να ανανεωθεί το franchise του Harry Potter στη μεγάλη οθόνη.