Κάποτε υπήρχε η ταινία Deus Ex και τώρα μάθαμε κάποια στοιχεία του σεναρίου της

Μια ματιά στο κινηματογραφικό "Deus Ex: Human Revolution" που ποτέ δεν έγινε
07 Απριλίου 2022 19:01
Κάποτε υπήρχε η ταινία Deus Ex και τώρα μάθαμε κάποια στοιχεία του σεναρίου της

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε στα σκαριά μια ταινία βασισμένη στο σύμπαν του Deus Ex και εάν αυτό σας φέρνει μνήμες του Blade Runner τότε πέφτετε μέσα, μιας και το ύφος τους είναι παρόμοιο. 

Πλέον το δρόμο τους στα σοκάκια του διαδικτύου βρήκαν σημεία του σεναρίου της ταινίας Deus Ex: Human Revolution και έτσι μαθαίνουμε περισσότερα για το ακυρωθέν project. Συγκεκριμένα μέσα από μια συνέντευξη του παραγωγού Scott Kinney, αποκάλυψε πως η CBS Films παράτησε το project, δηλώνοντας πραγματικά απογοητευμένος. 

Θα το είχαν πάει τρένο το Deus Ex και θα έκαναν την πρώτη πραγματικά καλή videogame ταινία, λέει ο Kinney. 

Το highlight της υπόθεσης είναι πως την ταινία θα είχε σκηνοθετήσει ο Scott Derrickson, σκηνοθέτης του Sinister και μετέπειτα του "Doctor Strange" για χάρη της Marvel, όπου ήταν το project που ανέλαβε μετά την ακύρωση του Deus Ex. Μαζί του θα είχε και τον σεναριογράφο C. Robert Cargill

Αναφέρει ότι η ταινία Deus Ex θα παρουσίαζε την ανθρώπινη πλευρά με επιδέξιο τρόπο σε μια ταινία δράσης για το mainstream κοινό. "Αντικαταστήστε το μυστικισμό του Doctor Strange με το θέμα του μετά-ανθρωπισμού του Deus Ex και είναι σαν να έχουμε όλα τα συστατικά για μια αξιομνημόνευτη ταινία ή έστω μια μπροστά από την εποχή της." αναφέρει ο Kinney. 

Από το σενάριο που αποκαλύφθηκε στην USA Today λέγεται ότι η ταινία θα ξεκινούσε με ένα απόφθεγμα του Αινστάιν: "Η τεχνολογική πρόοδος είναι σαν ένα τσεκούρι στα χέρια ενός παθολογικού εγκληματία." Μετά θα βλέπαμε τον Adam Jensen -πρωταγωνιστή του franchise- να γυμνάζεται και να είναι σκεπτικός με το θέμα του augmentation των ανθρώπων. Όσοι έχετε παίξει τα Deus Ex γνωρίζετε πάνω κάτω τι παίζει αν και θα είχε μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι: τα augmentations θα τα πρόσθετε ύστερα από δική του επιλογή και όχι με τη βία. 

Δυστυχώς είναι άγνωστο εάν υπάρχει κάποιο μέλλον για το Deus Ex στο σινεμά ή την τηλεόραση, αν και τα παιχνίδια σίγουρα έχουν μπει στον πάγο εδώ και πολλά χρόνια.