Τελικά υπάρχει μια super hero ταινία που αρέσει στον Francis Ford Coppola του Godfather

Μπορείτε να μαντέψετε ποια είναι;
21 Μαρτίου 2022 11:00
Τελικά υπάρχει μια super hero ταινία που αρέσει στον Francis Ford Coppola του Godfather

Όταν είχε πρωτοξεσπάσει το ντιμπέιτ για τις ταινίες της Marvel ύστερα από τις περιβόητες δηλώσεις του Martin Scorsese, ο θρυλικός σκηνοθέτης του Godfather, Francis Ford Coppola, ήταν ένας από τους πρώτους που είχε πάρει θέση.

Συγκεκριμένα, ο Coppola είχε αποκαλέσει 'απαίσιες' τις ταινίες της Marvel, ενώ πρόσφατα είχε επιστρέψει με νέα σφοδρή κριτική.

Τελικά φαίνεται πως ο σκηνοθέτης μισεί "όλες" τις ταινίες της Marvel ή μάλλον όλες εκτός από μια. Ναι, στο απόλυτο plot twist, ο Copola αποκάλυψε τη μια και μοναδική super hero ταινία που του αρέσει, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να την χαρακτηρίσει και «καταπληκτική»!

Ποια είναι αυτή; Το Deadpool του Ryan Reynolds και της 20th Century Fox, η οποία πλέον βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της Disney.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο μιας νέας συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο Variety, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης δήλωσε:

Μου άρεσε το «Deadpool», το βρήκα καταπληκτικό.

Ο κινηματογράφος υποτίθεται ότι διαφωτίζει τη σύγχρονη ζωή και μας βοηθά να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, αυτούς τους καλλιτέχνες που μπορούν να μας δώσουν ένα όραμα για το τι συμβαίνει.

Για την ιστορία, το Φεβρουάριο ο Coppola ουσιαστικά συμφώνησε με την άποψη του "copy-paste" που εξέφρασε ο σκηνοθέτης του "Dune", Denis Villeneuve και είπε τα εξής για τη βιομηχανία του τώρα: 

Κάποτε υπήρχαν ταινίες από στούντιο παραγωγής. Τώρα υπάρχουν ταινίες της Marvel. Και τι είναι μια ταινία της Marvel; Μια Marvel ταινία είναι μια πρωτότυπη ταινία που γίνεται ξανά, ξανά και ξανά και ξανά, ώστε να δείχνει διαφορετική.

Όπως φαίνεται, η αρκετά διαφορετική και πιο χιουμοριστική προσέγγιση των Deadpool ταινιών είναι κάτι που εκτίμησε ο Coppola.