“Οι ταινίες της Marvel είναι απαίσιες” - Πυρ και μανία ο θρυλικός σκηνοθέτης του Godfather

Ο Coppola παίρνει το μέρος του Scorsese
20 Οκτωβρίου 2019 12:51
“Οι ταινίες της Marvel είναι απαίσιες” - Πυρ και μανία ο θρυλικός σκηνοθέτης του Godfather

Εδώ και μερικές εβδομάδες ένα από τα θέματα που κυριαρχεί στις συζητήσεις στο διαδίκτυο είναι οι δηλώσεις του Martin Scorsese για τις ταινίες υπερηρώων. Συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης ιστορικών ταινιών όπως τα "Taxi Driver" και "Goodfellas" τόνισε πως οι ταινίες της Marvel είναι λούνα πάρκ και όχι σινεμά, παρόλο που είναι καλοφτιαγμένες.

Πολλοί ηθοποιοί, σκηνοθέτες και άτομα του χώρου σχολίασαν τις δηλώσεις του Scorsese. Τώρα, το μέρος του ήρθε να πάρει ο Francis Ford Coppola. Ο θρυλικός σκηνοθέτης των "The Godfather" και "Apocalypse Now", ο οποίος μεταξύ άλλων έχει βραβευτεί με πέντε όσκαρ, χαρακτήρισε τις ταινίες της Marvel ως “απαίσιες”.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Yahoo, ο 80χρόνος δήλωσε:

Όταν ο Martin Scorsese είπε ότι οι ταινίες της Marvel δεν είναι σινεμά, είχε δίκιο επειδή αναμένουμε να μάθουμε κάτι από τον κινηματογράφο, περιμένουμε να κερδίσουμε κάτι, κάποια διαφώτιση, κάποια γνώση, κάποια έμπνευση.

Δεν ξέρω κάποιον που να κερδίζει κάτι με το να βλέπει την ίδια ταινία ξανά και ξανά.

Ο Martin ήταν ευγενικός όταν είπε ότι δεν είναι κινηματογράφος. Δεν είπε ότι είναι απαίσιες, κάτι το οποίο λέω εγώ πως είναι.

Στη συνέχεια, ο Coppola αναφέρθηκε στο Megalopolis, πρόκειται για το μεγαλύτερο project του μέχρι σήμερα. Μια ταινία για μια ουτοπία, την οποία ετοιμάζει εδώ και δύο δεκαετίες.

Ήθελα να κάνω μια ταινία για την ανθρώπινη έκφραση του τι είναι πραγματικά ο παράδεισος επί γης.

Θα έλεγα ότι είναι η πιο φιλόδοξη ταινία μου - περισσότερο και από το 'Apocalypse Now'. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Νομίζω ότι θα κόστιζε περισσότερο από το 'Apocalypse Now'. Θα ήταν το μεγαλύτερο budget με το οποίο έπρεπε ποτέ να εργαστώ.

Για την ιστορία, το "Apocalypse Now" είναι περίφημο μεταξύ άλλων για τον χρόνο και τα χρήματα που χρειάστηκαν για την παραγωγή του.

Πως βλέπετε τις δηλώσεις του Coppola; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.