Andy Serkis: Όταν ο "Gollum" δάνεισε τη φωνή του σε 132 διαφορετικούς LOTR χαρακτήρες (ΒΙΝΤΕΟ)

O Άρχοντας των Δαχτυλιδιών θα ήταν διαφορετικός χωρίς το αστείρευτο ταλέντο του
10 Μαρτίου 2022 17:08
Andy Serkis: Όταν ο "Gollum" δάνεισε τη φωνή του σε 132 διαφορετικούς LOTR χαρακτήρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ρόλος που εκτόξευσε τη δημοτικότητα του Andy Serkis ήταν αυτός του Gollum/Smeagol στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Peter Jackson, όπου με την ερμηνεία του όχι μόνο έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην κινηματογραφική ιστορία, αλλά άφησε εποχή με το πρωτοποριακό motion capture του. Φυσικά επέστρεψε αρκετά χρόνια μετά στον ίδιο ρόλο για την τριλογία των "Hobbit". 

Βρέθηκε πρόσφατα καλεσμένος στο The Late Show του Stephen Colbert όπου θυμήθηκε την ηχογράφηση των audiobooks του Lord of The Rings αλλά και του Hobbit. Όπως αποκάλυψε ο γνωστός ηθοποιός, voice actor και σκηνοθέτης για τις ανάγκες των audiobooks δάνεισε τη φωνή του σε 132(!) διαφορετικούς χαρακτήρες του Τόλκιν, κάτι που όπως φαντάζεστε ήταν μια μεγάλη πρόκληση ακόμη και για το επίπεδό του. 

Μίλησε κιόλας για την εμπειρία του: 

Πρέπει να πω ότι έχω παίξει αρκετούς απαιτητικούς ρόλους αλλά το να κάθομαι μπροστά σε ένα μικρόφωνο και να ηχογραφώ ολόκληρο το LOTR για έξι εβδομάδες ήταν νομίζω η πιο εξουθενωτική τόσο σωματικά όσο και ψυχικά εμπειρία. Τα Audiobooks δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Θέλω να πω είμαι ένας ηθοποιός που του αρέσει η φυσικότητα και η κίνηση, αλλά αυτό στην πραγματικότητα είναι μια ξεχωριστή δοκιμασία. 

Έδωσε μάλιστα μια μικρή γεύση από το πώς το έκανε στο βίντεο παρακάτω. 

Δείτε το απόσπασμα: