Έρχεται από το πουθενά νέα ALIEN ταινία που δε θα είναι sequel των προηγούμενων

O Fede Alvarez, σκηνοθέτης του "Don't Breath" στο τιμόνι
05 Μαρτίου 2022 09:40
Έρχεται από το πουθενά νέα ALIEN ταινία που δε θα είναι sequel των προηγούμενων

Στο διάστημα κανένας δε θα ακούσει τις κραυγές σας...ξανά καθώς από το πουθενά ανακοινώθηκε μια ολοκαίνουργια ALIEN ταινία από την 20th Century Studios.

Το ρεπορτάζ του THR όμως είναι ανατρεπτικό καθώς δεν πρόκειται για το Alien 5 που φημολογούνταν ότι ετοίμαζε ο Neil Blomkamp μια φορά και έναν καιρό. Ο Fede Álvarez αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και το σενάριο του νέου Alien, δημιουργός που μας έχει χαρίσει το επιτυχημένο φιλμ τρόμου "Don't Breathe" και το remake του Evil Dead (2013), ενώ στην παραγωγή θα βρίσκεται φυσικά ο "πατέρας" του franchise, Ridley Scott

Το πιο παράξενο στην υπόθεση είναι πως πρόκειται για μια πρωτότυπη και αυτοτελής ταινία Alien που δε θα είναι συνδεδεμένη με τις προηγούμενες. Επομένως το ερώτημα θα είναι εάν πρόκειται για ολικό reboot της σειράς ή μια προσπάθεια "requel" από την 20th Century, μετά την όχι και τόσο καλή αποδοχή και εμπορική πορεία του Alien: Covenant, το οποίο έβαλε στον "πάγο" το franchise. 

Ακόμη μια πληροφορία είναι πως το νέο Alien θα κυκλοφορήσει απευθείας σε streaming για χάρη του Hulu και όχι στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόκειται άλλωστε για το νέο σχέδιο της 20th Century Studios που κατ'εντολή Disney θα πρέπει να φτιάχνει τουλάχιστον 10 ταινίες το χρόνο για χάρη του Disney Plus και των υπόλοιπων streaming υπηρεσιών της. 

Να θυμίσουμε πως εδώ και χρόνια αναπτύσσεται μια σειρά Alien για το FX δια χειρός Noah Hawley. 

Σύμφωνα με τις πηγές του THR ο Alvarez βρισκόταν στη λίστα του Scott για χρόνια, όντας τρελαμένος fan του franchise και έχοντας προτείνει έντονα τη δική του ιδέα για το Alien. Λέγεται ότι πέρυσι έλαβε από το πουθενά ένα τηλεφώνημα από το Scott ρωτώντας τον εάν "ψήνεται ακόμα" και ο Alvarez είπε χωρίς δεύτερη σκέψη το "ναι".

Μάλιστα η 20th Century έδωσε το ΟΚ βασιζόμενη "εντελώς στην ένταση και την ισχύ της ιδέας" του Alvarez, με τον πρόεδρο της εταιρίας να αναφέρει: "Πρόκειται για μια πολύ καλή ιστορία με ένα σωρό χαρακτήρες που δεν έχετε ξαναδεί."

Ένα Alien χωρίς την πίεση του box office

Ο πρόεδρος της 20th Century Fox, Steve Asbell, μίλησε για το πως η νέα Alien ταινία δε θα φέρει στις πλάτες της την πίεση του box office και της κινηματογραφικής κυκλοφορίας. "Δε θα είναι εκείνη η ταινία που πρέπει να έχει όλα εκείνο που ο κόσμος θέλει με τα γιγαντιαία budget. Θα είναι πιο αυθεντική στην ταυτότητά της και πιο κοντά στις ρίζες του είδους." είπε επίσης. 

Είναι λοιπόν το Alien: Awakening που είχε ακουστεί πριν από χρόνια πως ήθελε να ετοιμάσει; Μένει να αποδειχθεί.