Ο Ridley Scott δεν το βάζει κάτω για ένα νέο "Alien"

Τώρα, sequel του "Covenant" θα είναι ή κάτι άλλο ούτε αυτός δεν ξέρει
07 Σεπτεμβρίου 2020 12:47
Ο Ridley Scott δεν το βάζει κάτω για ένα νέο "Alien"

Το franchise του Alien έχει μια μακρά ιστορία στον κινηματογράφο καθώς ξεκίνησε το 1979 με την πρώτη ταινία που έμελλε να αλλάξει τις ταινίες τρόμου και το sci-fi genre γενικότερα. Η τεράστια και αναπάντεχη επιτυχία του έστρωσε το δρόμο για sequels με τo Aliens του 1986 δια χειρός James Cameron, το Alien 3 του David Fincher και το Alien Resurrection του Jean-Pierre Jeunet. Τα δύο τελευταία ειδικά δεν χαίρουν και ιδιαίτερης αποδοχής από τους fans. 

Έπειτα το franchise πάτησε το κουμπί του restart, προσπαθώντας να αναζωογονηθεί και να φέρει κάτι φρέσκο. Έτσι βγήκε το 2012 το prequel φιλμ, "Prometheus" που με τον δικό του τρόπο επέκτεινε το lore του Alien, όμως όχι με την επιτυχία που αναμενόταν. Το 2017 ο Ridley Scott επέστρεψε στη σκηνοθετική καρέκλα για να φέρει τη συνέχεια του prequel, με τίτλο Alien: Covenant και με μια πιο γερή και ξεκάθαρη προσέγγιση τα πήγε καλύτερα με το κοινό αλλά δεν κατάφερε να αποτελέσει την επιτυχία που ήθελε η 20th Century Fox στο box office, με περίπου $240 εκ. σε εισπράξεις. Κάπως έτσι, το franchise έκτοτε μπήκε βαθιά στον πάγο.

Ο πατέρας του franchise όμως δεν το βάζει κάτω και σε νέα του συνέντευξη στο Forbes δήλωσε πως θέλει να κάνει ακόμη μια νέα Alien ταινία. Όχι μόνο θέλει αλλά ήδη εργάζεται πάνω σε αυτό, επιβεβαιώνοντας όλα τα προηγούμενα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για το Alien: Awakening

Βρίσκεται στα σκαριά (η νέα ταινία). Πήγαμε και προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό με τα Prometheus και Covenant. Το εάν πάμε ή όχι πάλι πίσω σε αυτά είναι αμφίβολο επειδή το Prometheus τα ταρακούνησε αρκετά δυνατά. Αλλά ξέρετε αναρωτιόμαστε βασικά ερωτήματα όπως, "μήπως το Alien το ίδιο, το facehugger, το chestburster, μήπως σε όλα αυτά έχει ξεβάψει η μπογιά τους"; Μήπως πρέπει να σκεφτούμε ολόκληρο το πράμα και απλά να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη απλά για το franchise; 

Άλλωστε το Alien: Covenant μας άφησε στα κρύα του λουτρού για μια συνέχεια, καθώς στο φινάλε έβαλε τα θεμέλια με τον David να παίρνει μαζί του χιλιάδες παγωμένους αποίκους και να κατευθύνονται στον Origae-6. 

Τα τελευταία χρόνια ο Scott έχει μιλήσει επανειλημμένα για την αγάπη του να γυρίσει στο franchise αλλά φαίνεται πως ακόμη ψάχνει να βρει τον τρόπο.