Το μέλλον της 20th Century Studios είναι στο streaming - Όλο και λιγότερες ταινίες στις αίθουσες

Ο άλλοτε ποτέ γίγαντας του Χόλιγουντ παραδέχεται για το μέλλον του σινεμά...
04 Μαρτίου 2022 22:44
Το μέλλον της 20th Century Studios είναι στο streaming - Όλο και λιγότερες ταινίες στις αίθουσες

Από τη στιγμή που η 20th Century Fox αποροφήθηκε από τη Disney σε μια από τις εξαγορές του αιώνα και μετατράπηκε σε 20th Century Studios ο ρόλος της φαινόταν ότι θα άλλαζε. Η πανδημία απλώς επίσπευσε μάλλον τα όσα θα ακολουθούσαν και αυτό είναι κάτι που αντικατοπτρίζεται στο πρόγραμμα της Disney μέχρι το 2028

Εκεί όπου το στούντιο προωθεί ουσιαστικά μόνο τα τέσσερα sequels του Avatar, ενώ θα περίμενε κανείς να έχει προγραμματίσει περαιτέρω κυκλοφορίες για τις αίθουσες, πέραν των γιγαντιαίων blockbusters. Ο πρόεδρος του στούντιο Steve Asbell μίλησε στο THR και αναφέρθηκε σε ένα δυσοίωνο μέλλον για τις κινηματογραφικές ταινίες οι οποίες θα μειώνονται αναγκαστικά. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά: 

Όπως γίνεται και με τα υπόλοιπα τμήματα μας, δύο με τρεις κυκλοφορίες το χρόνο. Βαδίζουμε στην αγορά όπως όλοι οι άλλοι. 

Τόνισε πως οι ταινίες εδραιωμένων franchises όπως του "Avatar", του "Free Guy" ή του "Planet of the Apes" θα συνεχίσουν κανονικά στις αίθουσες, όχι όμως και οι υπόλοιπες ταινίες. Για παράδειγμα η 20th Century Studios κυκλοφόρησε πάνω από 10 ταινίες στις αίθουσες το 2019, κάτι που παραδέχεται ότι οι περισσότερες εξ αυτών θα μπορούσαν να είχαν κυκλοφορήσει μέσω των διάφορων streaming υπηρεσιών της Disney, αφού και η ίδια το προστάζει. 

Αποκαλύπτει ότι για το 2023 η 20th Century Studios θα κυκλοφορήσει πάνω από 10 ταινίες στο Disney Plus. 

 

Το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται το λανσάρισμα του Disney Plus στην Ελλάδα, επομένως είναι θέμα χρόνου να μάθουμε περισσότερα για αυτό.