Ο Cillian Murphy είναι ο “μπαμπάς” της ατομικής βόμβας στη νέα ταινία του Christopher Nolan (ΦΩΤΟ)

Πρώτη ματιά στο Oppenheimer
23 Φεβρουαρίου 2022 12:38
Ο Cillian Murphy είναι ο “μπαμπάς” της ατομικής βόμβας στη νέα ταινία του Christopher Nolan (ΦΩΤΟ)

Γνωρίζουμε λίγες πληροφορίες για το νέο, επερχόμενο φιλμ του Christopher Nolan, το οποίο ακούει στο όνομα, Oppenheimer. Ωστόσο, δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη εικόνα από την ταινία, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Cillian Murphy του Peaky Blinders, ως J. Robert Oppenheimer.

Ο Murphy θα υποδυθεί τον Oppenheimer, έναν φυσικό που θεωρείται πως είναι ο «πατέρας της ατομικής βόμβας», του πιο θανατηφόρου όπλου στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ο ίδιος κουβαλούσε σαν κατάρα αυτό το προσωνύμιο και είχε μετανιώσει που ενεπλάκει στην δημιουργία μιας τόσο καταστροφικής εφεύρεσης.

Δείτε την πρώτη εικόνα από την ταινία παρακάτω:

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παραιτήθηκε από το πόστο του στο εργαστήριο του Λος Άλαμος και αντιστάθηκε με μένος στην βόμβα υδρογόνου (H-bomb) και σε παρόμοια όπλα, βασιζόμενος στο επιχείρημα πως τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι μακράν πιο καταστροφικά από όσο η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει.

Η ταινία του Christopher Nolan έχει απίστευτο cast που αποτελείται από τους Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie και Josh Hartnett. Τέλος, πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό πως το εμβληματικό cast της ταινίας εμπλουτίστηκε και από τους Alden Ehrenreich και David Krumholtz.

Το Oppenheimer του Nolan αναμένεται να φτάσεις στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Ιουλίου του 2023.