Bong Joon-Ho: O Robert Pattinson στη νέα ταινία του σκηνοθέτη του "Parasite"

Ύστερα από δύο χρόνια ανάπαυλας ο νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης επιστρέφει
19 Ιανουαρίου 2022 23:36
Bong Joon-Ho: O Robert Pattinson στη νέα ταινία του σκηνοθέτη του "Parasite"

Δύο χρόνια μετά την ιστορική νίκη του στα Oscars του 2020, ο Bong Joon-ho, σκηνοθέτης του πολυβραβευμένου "Παράσιτα" (Parasite) επιστρέφει δριμύτερος, έχοντας κάνει μια απαραίτητη ανάπαυλα. 

Το επόμενό του project αν και ατιτλοφόρητο είναι μια νέα επιστημονικής φαντασίας ταινία με πρωταγωνιστή τον Robert Pattinson, ο οποίος λέγεται πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Η ιστορία της νέας του ταινίας βασίζεται στο "Mickey7" ένα επερχόμενο μυθιστόρημα από τον συγγραφέα Edward Ashton, το οποίο μοιάζει αρκετά με το "The Martian" του συγγραφέα Andy Wier, το οποίο έκανε ταινία ο Ridley Scott, αλλά θα λέγαμε και λίγο με το "Moon" (2009) του Duncan Jones. 

Σύμφωνα με τη πλοκή του βιβλίου, πρωταγωνιστεί ο "Mickey 7" ένας αναλώσιμος υπάλληλος σε μια ανθρώπινη αποστολή στο διάστημα με σκοπό την αποίκιση του παγωμένου πλανήτη Niflheim. Όποτε μια αποστολή του πληρώματος είναι εξαιρετικά δύσκολη και σε σημείο αυτοκτονίας στέλνουν τον Mickey. Κάθε φορά που πεθαίνει, ένα νέο σώμα παίρνει τη θέση του αλλά διατηρεί τις περισσότερες μνήμες του προηγούμενου. Ύστερα από έξι θανάτους o Mickey7 αρχίζει να καταλαβαίνει τους όρους του παιχνιδιού και γιατί αυτή η θέση είχε μείνει κενή για καιρό. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Pattinson έχει πρωταγωνιστήσει σε παρόμοιου concept ταινία επιστημονικής φαντασίας, το "High Life" (2018) σε σκηνοθεσία Claire Denis. 

Αυτή τη φορά την παραγωγή της ταινίας ανέλαβε η Plan B (του Okja) και τη διανομή της η Warner Bros. οπότε δεν αποκλείεται και το budget της να είναι υψηλότερο από τις προηγούμενες ταινίες του.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα και το πότε θα προβληθεί στις αίθουσες η νέα ταινία του Bong Joon-ho.