O Elijah Wood θυμάται τον άσχημο τραυματισμό του "Sam" στο πλατό του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Είχε σκιστεί το πόδι του στα γυρίσματα του "Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού"
14 Ιανουαρίου 2022 09:47
O Elijah Wood θυμάται τον άσχημο τραυματισμό του "Sam" στο πλατό του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Elijah Wood θυμήθηκε τη στιγμή του άσχημου τραυματισμού του Sean Astin κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Esquire. Η στιγμή που έχει απαθανατιστεί και στο έξτρα υλικό των ταινιών έλαβε χώρα σε μια από τις τελευταίες σκηνές του Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring όπου ο Φρόντο αφήνει την "Συντροφιά" για να ξεκινήσει το δικό του ταξίδι και να καταστρέψει το Δαχτυλίδι. 

Σε εκείνο το σημείο ο Σαμ τον βρίσκει και βουτάει στο νερό για να τον ακολουθήσει παρόλο που δεν ήξερε κολύμπι. Όπως ανακαλεί ο Wood όταν πήδηξε ο Astin στο νερό πάτησε ένα κλαδί που καρφώθηκε και διαπέρασε το πόδι του: 

Όταν έβγαλε το κλαδί, είχε αυτό το άσχημο κόψιμο στο πόδι του και μια φουσκάλα αίματος άρχισε να χύνεται. Ήταν τόσο μεγάλη που είχα μείνει εμβρόντητος και όσο του έδιναν τις πρώτες βοήθειες είπε "Ρε φίλε είναι γ****α τρελό". Και αυτός είναι χαλαρός όσο τον κοιτάει ο γιατρός και να σου εγώ που έχω πάθει πλάκα με το αίμα, γνωρίζοντας βέβαια ότι είναι καλά εν τέλει. 

Ο Astin από την πλευρά του είχε δηλώσει πως είχε ένα κακό προαίσθημα με εκείνη τη σκηνή πως θα τραυματιζόταν, αλλά δε φανταζόταν ότι θα γίνει έτσι. Όπως και να έχει κράτησε την ψυχραιμία του παρά τον τραυματισμό του. 

Δεν ήταν ο μοναδικός ωστόσο, καθώς ο Viggo Mortensen είχε σπάσει το δάχτυλό του κλωτσώντας ένα κράνος Ορκ, ενώ ο Ορλάντο Μπλούμ έσπασε τα πλευρά του πέφτοντας από ένα άλογο. 

 Το βίντεο από τη στιγμή του τραυματισμού του "Sam":