Alec Baldwin: Έλεγε την αλήθεια στην πρόσφατη συνέντευξή του; Ειδικός στη γλώσσα σώματος αποκαλύπτει

Ήταν ίσως η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του
04 Δεκεμβρίου 2021 15:25
Alec Baldwin: Έλεγε την αλήθεια στην πρόσφατη συνέντευξή του; Ειδικός στη γλώσσα σώματος αποκαλύπτει

Έχει περάσει ένας μήνας περίπου από το συμβάν στα γυρίσματα της ταινίας “Rust” που συγκλόνισε το Χόλιγουντ και όχι μόνο. Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται ακόμη και σήμερα και το πιο πιθανό σενάριο όπως λένε, είναι πως κάποιος από την παραγωγή έβαλε μια αυτοσχέδια σφαίρα που προμηθεύτηκε από το Νέο Μεξικό, μέσα στο όπλο που θα χρησιμοποιούσε για την πρόβα του ο Alec Baldwin.

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα, ο διάσημος ηθοποιός έδωσε μια συνέντευξη στον δημοσιογράφο ελληνικής καταγωγής, George Stephanopoulos, στην οποία μιλάει για το συμβάν.

Έλεγε όμως την αλήθεια;

Το Looper μίλησε με μία ειδική γυναίκα στη γλώσσα του σώματος (Body language), ονόματι Alison Henderson, από το Moving Image Consulting, για να μεταφέρει αν όντως ο διάσημος ηθοποιός έλεγε ψέματα ή όχι. Πρώτα απ’ όλα, επισήμανε να έχουμε στο νου μας ότι ο Baldwin είναι ηθοποιός και είναι πιο δύσκολο “να διαβάσει κάποιος” τις κινήσεις ή την συμπεριφορά του. Στην αρχή, όπως λέει η Henderson, ήταν λιγότερο άνετος και έδειχνε να κρατιέται, καθώς έδενε τα δάχτυλά του μεταξύ τους ή κρατούσε τα γόνατά του.

Παρ’ όλα αυτά, η Henderson σημειώνει ότι το πιο ενδιαφέρον πάνω του σε αυτή τη συνέντευξη ήταν τα μάτια του και ο τρόπος που κοιτούσε.

Η πιο εντυπωσιακή στιγμή σε αυτή τη συνέντευξη ήταν τα μάτια του Baldwin όταν κοίταζε, αλλά και όταν δεν κοίταζε τον George Stephanopoulos.

Η Henderson διευκρινίζει τη δήλωση με το να τονίσει ότι ο Baldwin φάνηκε να λέει την αλήθεια όταν αναφέρθηκε στη Hutchins ως "φανταστική" και έκανε τη δήλωση "αφήνω τον επικρουστήρα και το όπλο εκπυρσοκροτεί" εξαιτίας της επαφής των ματιών του με τον Stephanopoulos.

Από την άλλη, η επιλογή του ηθοποιού να μην κάνει οπτική επαφή όταν ισχυρίζεται ότι δεν παρατήρησε κανένα θέμα ασφάλειας ή ασφάλειας στο πλατό, καθώς και η άρνησή του ότι αισθάνεται ένοχος για την κατάσταση, δείχνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα στην ιστορία.

Ήταν τελικά ειλικρινής στη συνέντευξή του;

Η απάντηση είναι πιο πολύπλοκη από ένα ναι ή όχι λέει η Alison Henderson. Μιας και μιλάμε για ηθοποιό τέτοιου βεληνεκούς, εξαιρετικά έμπειρο, με την Henderson να λέει πως ο Baldwin μπήκε στο πλατό προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει τα πάντα.

Όλοι θέλουν να μάθουν αν ο Alec έλεγε ψέματα. Συνολικά δεν υπήρχε τίποτα που να του δώσει “κόκκινη κάρτα”. Ωστόσο, έλεγχε πολύ προσεκτικά αυτά που θα πει στη συνέντευξη, με ένα συναισθηματικό τρόπο και πολλές αναφορές στην οικογένειά του. Σα να λέμε ότι έμεινε πιστός στο “script και στην ερμηνεία του”.

Είναι λογικό αυτό όμως, δηλαδή να προσέχει ακριβώς τι θα πει μιας και μιλάμε για την πιο σημαντική συνέντευξη που έχει δώσει στην καριέρα του. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η πρώτη του συνέντευξη για αυτήν την υπόθεση ήταν αρκετά άτσαλη, αφού την είχε δώσει στη μέση του δρόμου σε κάτι παπαράτσι.