O Alec Baldwin ήρθε σε συμφωνία με την οικία της αδικοχαμένης Halyna Hutchins στο πλατό του "Rust"

Ένα χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο της κινηματογραφίστριας από πυροβολισμό
05 Οκτωβρίου 2022 20:50
O Alec Baldwin ήρθε σε συμφωνία με την οικία της αδικοχαμένης Halyna Hutchins στο πλατό του "Rust"

Το τραγικό συμβάν που σημάδεψε το Χόλιγουντ συνέβη πριν από ένα σχεδόν ένα χρόνο, όταν η Halyna Hutchins σκοτώθηκε από πυροβολισμό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της γουέστερν ταινίας "Rust" με πρωταγωνιστή τον Alec Baldwin. Η τραγωδία συγκεκριμένα συνέβη στις 21 Οκτωβρίου 2021 όταν ο Baldwin στο πλαίσιο μιας πρόβας το όπλο που κρατούσε εκπυρσοκρότησε, έχοντας κανονική σφαίρα μέσα, σκοτώνοντας τη 42χρονη Hutchins.  

Τώρα, η οικία της Hutchins και συγκεκριμένα ο σύζυγός της, Matthew Hutchins, ήρθαν σε συμφωνία με την παραγωγή του "Rust" και τον Άλεκ Μπάλντουιν, καθώς η αρμόδια Εισαγγελέας έλαβε επιπλέον χρηματοδότηση για να συνεχιστεί η έρευνα για τα αίτια του θανάτου της κινηματογραφίστριας. 

Διάφορα μέσα του εξωτερικού όπως το Variety και το Deadline μεταδίδουν ότι ο γνωστός χολιγουντιανός ηθοποιός ήρθε σε συμφωνία με την οικογένεια της αδικοχαμένης Hutchins. Παρόλο που ο Alec Baldwin βρέθηκε αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις για το περιστατικό αυτό, ο χήρος της Halyna, Matthew Hutchins θα είναι εκτελεστικός παραγωγός στο "Rust", λαμβάνοντας έτσι μέρος των κερδών της ταινίας, ενώ ανέφερε ότι δε θα αποδώσει ευθύνες ούτε στον Baldwin ούτε σε κάποιο μέλος της παραγωγής. 

Η ανατροπή έρχεται στο γεγονός πως το 'Rust" θα ολοκληρωθεί καθώς τα γυρίσματα θα επανεκκινήσουν με όλους τους βασικούς συντελεστές τον Ιανουάριο του 2023. Ο σύζυγος της Hutchins δήλωσε: 

"Έχουμε καταλήξει σε συμβιβασμό, με την επιφύλαξη της έγκρισης του δικαστηρίου, για την παράνομη υπόθεση θανάτου εναντίον των παραγωγών του "Rust", συμπεριλαμβανομένων των Άλεκ Μπάλντουιν, Rust Movie Productions και LLC. Ως μέρος αυτής της διευθέτησης, η υπόθεσή μας θα απορριφθεί. Τα γυρίσματα του "Rust", του οποίου θα είμαι πλέον εκτελεστικός παραγωγός, θα συνεχιστούν με όλους τους αρχικούς βασικούς ήρωες τον Ιανουάριο του 2023. Δεν ενδιαφέρομαι καθόλου να εμπλακώ σε κατηγορίες ή να αποδώσω ευθύνες (στους παραγωγούς ή τον κ. Μπάλντουιν). Όλοι πιστεύουμε ότι ο θάνατος της Χαλίνα ήταν ένα τρομερό ατύχημα. Είμαι ευγνώμων που οι παραγωγοί και η ψυχαγωγική κοινότητα συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στο τελευταίο έργο της".

Στο ίδιο συμβάν τραυματίστηκε και ο σκηνοθέτης του Rust, Joel Souza, από σφαίρα στον ώμο και αναμένεται να επιστρέψει για να ολοκληρώσει την ταινία.