ΕΠΙΣΗΜΟ: Ταινίες και σειρές από το στούντιο του Hideo Kojima των Metal Gear Solid!

Η Kojima Productions εγκαινιάζει νέο τμήμα στο Λος Άντζελες
22 Νοεμβρίου 2021 15:26
ΕΠΙΣΗΜΟ: Ταινίες και σειρές από το στούντιο του Hideo Kojima των Metal Gear Solid!

Και επίσημα η Kojima Productions μεγαλώνει, ανοίγοντας ένα νέο τμήμα στο Λος Άντζελες, το οποίο θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη μουσική και στον κινηματογράφο. Συγκεκριμένα, αποστολή της ομάδας θα είναι η μεταφορά των παιχνιδιών του στούντιο και σε άλλα μέσα, όπως για παράδειγμα είναι οι τηλεοπτικές σειρές.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για την εταιρία του βετεράνου game developer Hideo Kojima, ο οποίος ευθύνεται μεταξύ άλλων για τα παιχνίδια της σειράς Metal Gear, τα Zone of the Enders, το P.T. και το πρόσφατο Death Stranding.

Βέβαια, μιας και το νέο παράρτημα του στούντιο θα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, επικεφαλής του θα είναι ο Riley Russell, ο οποίος εργαζόταν εδώ και 28 χρόνια στο PlayStation σε διάφορους υψηλόβαθμους ρόλους. Μάλιστα, ο Russell προέβη σε δηλώσεις, τονίζοντας:

Το νέο αυτό τμήμα θα αναλάβει τη συνεργασία με δημιουργικούς και ταλαντούχους επαγγελματίες στον χώρο της τηλεόρασης, της μουσικής και του κινηματογράφου, καθώς και στην πιο οικεία βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.

Η ομάδα έχει ως βασικό της στόχο να επεκτείνει τη δημοφιλία των πνευματικών ιδιοκτησιών που βρίσκονται υπό ανάπτυξη στην Kojima Productions και να τα κάνει ακόμα περισσότερο μέρος της pop κουλτούρας. Αν και είμαστε ένας παγκόσμιος οργανισμός, η νέα αυτή ομάδα επιχειρηματικής ανάπτυξης θα επικεντρωθεί στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τα καλύτερα ταλέντα του χώρου!

Πρόκειται για μια εξέλιξη που όσοι παρακολουθούν στενά τον Hideo Kojima, μάλλον μπορούσαν να προβλέψουν. Συγκεκριμένα, ο ιδιαίτερος gaming σκηνοθέτης έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν την αγάπη του για την 7η τέχνη και το πόσο πολύ θα ήθελε να δοκιμάσει το εν λόγω εγχείρημα. Για την ώρα δεν ξέρουμε το βαθμό ανάμειξής του, αλλά το πιθανότερο είναι πως ο Kojima θα συνεχίσει παράλληλα την ανάπτυξη νέων παιχνιδιών μέσα από το βασικό στούντιο της Kojima Productions στην Ιαπωνία. Ανεξαρτήτως, ένα όνειρο του Ιάπωνα δημιουργού φαίνεται πως γίνεται πλέον πραγματικότητα.