"Δεν υπάρχουν λόγια": Η πρώτη δήλωση του Άλεκ Μπάλντουιν μετά το τραγικό δυστύχημα στο πλατό

Συντετριμμένος ο 63χρονος ηθοποιός
23 Οκτωβρίου 2021 09:37
"Δεν υπάρχουν λόγια": Η πρώτη δήλωση του Άλεκ Μπάλντουιν μετά το τραγικό δυστύχημα στο πλατό

Σε σοκ βρίσκεται το Χόλιγουντ από το τραγικό δυστύχημα στο πλατό της ταινίας "Rust" με πρωταγωνιστή τον Άλεκ Μπάλντουιν (Alec Baldwin) και θύμα τη Χαλίνα Χάτσινς (Halyna Hutchins), η οποία έπεσε νεκρή από το "prop gun" (υποκατάστατο όπλο) που εκπυρσοκρότησε ο Μπάλντουιν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Την ίδια ώρα ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζόελ Σούζα (Joel Souza) νοσηλεύεται και αυτός σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Σάντα Φε, καθώς τραυματίστηκε από την ίδια σφαίρα.

Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει πως το ψεύτικο όπλο, που υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε να πυροβολεί "άσφαιρα", περιείχε μέσα μια και μοναδική πραγματική σφαίρα. 

Οι πρώτες δηλώσεις του Μπάλντουιν 

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter έκανε μια πρώτη δήλωση η Άλεκ Μπάλντουιν μετά τον θάνατο της Χάτσινς με τον ίδιο να δηλώνει: 

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το σοκ και την θλίψη μου σχετικά με το τραγικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή της Χαλίνα Χάτσινς, μια σύζυγο, μητέρα και βαθύτατα θαυμαστή συνάδελφό μας. Συνεργάζομαι πλήρως με τις αστυνομικές αρχές και την έρευνα ώστε να βρούμε το πώς συνέβη αυτή η τραγωδία. Βρίσκομαι σε επικοινωνία με τον σύζυγό της, εκφράζοντας την συμπαράστασή μου σε αυτόν και την οικογένειά του. Η καρδιά μου είναι ραγισμένη για τον σύζυγο, τον γιο της και όλους όσους ήξεραν και αγαπούσαν την Χαλίνα. 

«Μία πραγματική σφαίρα εβλήθη κατά λάθος στα γυρίσματα από τον πρωταγωνιστή, πλήττοντας τόσο τη διευθύντρια φωτογραφίας, το μέλος (μας) Χαλίνα Χάτσινς, όσο και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα», ανέφερε σε αυτό το υπόμνημα το τοπικό παράρτημα του σωματείου IATSE, σύμφωνα με το Variety και το IndieWire, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πληροφορίες με το σταγονόμετρο

Σιγή διατηρεί η αστυνομία για τις πληροφορίες που δημοσιεύει. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί από επίσημα χείλη για το πώς ένα "prop gun (υποκατάστατο όπλο ή ρέπλικα με άσφαιρα φυσίγγια για τις ανάγκες των ταινιών) βρέθηκε να έχει οπλιστεί με κανονικές σφαίρες.

Το "γιατί" του Μπάλντουιν

Με τον Μπάλντουιν να είναι ράκος μετά το φρικτό δυστύχημα και σε κατάσταση σοκ επαναλάμβανε τη φράση "Γιατί μου δόθηκε γεμάτο όπλο (hot gun);", σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail και τις μαρτυρίες των αυτόπτων. 

Χαλίνα Χάτσινς

Halyna Hutchins