Alec Baldwin - Rust: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για τον θάνατο της Halyna Hutchins

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο 64χρονος ηθοποιός
19 Ιανουαρίου 2023 20:01
Alec Baldwin - Rust: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για τον θάνατο της Halyna Hutchins

Το δυστύχημα στο πλατό του "Rust" συγκλόνισε το Χόλιγουντ τον Οκτώβριο του 2021, όταν η φωτογράφος της ταινίας, Χαλίνα Χάτσινς, έχασε τη ζωή της όταν ένα όπλο-ρέπλικα, το οποίο κρατούσε ο πρωταγωνιστής Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα, οπλίστηκε με αληθινή σφαίρα και εκπυρσοκρότησε κατά τη διάρκεια μιας πρόβας.

Η εισαγγελία της πρώτης δικαστικής περιφέρειας του Νέου Μεξικού ανακοίνωσε γραπτώς τις κατηγορίες στον ηθοποιό Alec Baldwin, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον θάνατο της Halyna Hutchins, σύμφωνα με το ABC News. 

Ο βοηθός σκηνοθέτη, David Halls, ο οποίος παρέδωσε στον Baldwin το γεμάτο όπλο, δέχτηκε την κατηγορία του πλημμελήματος στο πλαίσιο μιας συμβιβαστικής συμφωνίας. Η Gutierrez και ο Baldwin αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών σε περίπτωση που καταδικαστούν. 

"Αν οποιοσδήποτε από αυτούς τους τρεις ανθρώπους - ο Alec Baldwin, η Hannah Gutierrez-Reed ή ο David Halls - είχε κάνει τη δουλειά του, η Halyna Hutchins θα ήταν σήμερα ζωντανή. Είναι τόσο απλό. Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς ένα μοτίβο εγκληματικής αδιαφορίας για την ασφάλεια στα γυρίσματα της ταινίας 'Rust'. Στο Νέο Μεξικό δεν υπάρχει χώρος για κινηματογραφικά πλατό που δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τη δέσμευση της πολιτείας μας για την ασφάλεια των όπλων και τη δημόσια ασφάλεια.", δήλωσε η ειδική εισαγγελέας Andrea Reeb.

Η εισαγγελέας Mary Carmack-Altwies, η οποία θα απαγγείλει τις κατηγορίες, δήλωσε ότι μετά από "ενδελεχή εξέταση των στοιχείων και των νόμων ... αποφάσισα ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες κατά του Alec Baldwin και άλλων μελών του κινηματογραφικού συνεργείου της ταινίας "Rust"".

"Υπό την εποπτεία μου, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και όλοι αξίζουν τη δικαιοσύνη", δήλωσε σε γραπτή δήλωσή της. Ο δικηγόρος του Baldwin, Luke Nikas, απέρριψε τις κατηγορίες την Πέμπτη, λέγοντας ότι ο ηθοποιός δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για το τραγικό δυστύχημα.

Η φήμη του Baldwin έφτασε στο ναδίρ και το δυστύχημα συνεχίζει να στοιχειώνει τον γνωστό ηθοποιό. Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα, αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση και να καταθέσει μήνυση σε ορισμένα μέλη της παραγωγής που αυτός θεωρεί ως αποκλειστικούς υπεύθυνους για ό,τι συνέβη. Πρόκειται τους την επικεφαλής του οπλοστασίου της παραγωγής, Hanna Gutierrez, τον προμηθευτή όπλων Seth Kenny, τον βοηθό σκηνοθέτη David Halls, και την υπεύθυνη σκηνικών, Sarah Zachry.