Alec Baldwin - Rust: Αποσύρονται οι κατηγορίες εναντίον του για τον πυροβολισμό της Hutchins

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του θανατηφόρου δυστυχήματος στο πλατό της ταινίας “Rust“
21 Απριλίου 2023 09:58
Alec Baldwin - Rust: Αποσύρονται οι κατηγορίες εναντίον του για τον πυροβολισμό της Hutchins

Η ανακοίνωση των εισαγγελέων της Σάντα Φε στην Καλιφόρνια δικαιώνει τον ηθοποιό Άλεκ Μπάλντουιν (Alec Baldwin) για την τραγική υπόθεση της ταινίας "Rust", καθώς έγινε γνωστό ότι αποσύρονται όλες οι κατηγορίες εναντίον του για τον θανατηφόρο πυροβολισμό της φωτογράφου, Halyna Hutchins (Χαλίνα Χάτσινς) και τον τραυματισμό του σκηνοθέτη Joel Souza (Τζόελ Σοόουζα). 

Όπως μεταδίδει το Variety, οι εισαγγελείς είχαν προχωρήσει στην απαγγελία δύο κατηγοριών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του 65χρονου σταρ του Χόλιγουντ, όμως πλέον αυτές δεν τον βαραίνουν. 

"Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση να αποσυρθεί η δίωξη σε βάρος του Άλεκ Μπάλντουιν, ενθαρρύνοντας τη διεξαγωγή της προβλεπόμενης διερεύνησης των γεγονότων και των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα", ανέφεραν οι δικηγόροι του ηθοποιού, Luke Nikas και Alex Spiro.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες κατά τη οπλουργού της ταινίας, η οποία ήταν υπεύθυνη για τον χειρισμό των όπλων εντός του πλατό. Η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώθηκε κυρίως στο πώς βρέθηκαν οι πραγματικές σφαίρες στα γυρίσματα, σε ένα ράντσο του Νέου Μεξικού, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ούτως ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους ατυχήματα. Οι αστυνομικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η οπλουργός Hannah Gutierrez Reed ήταν εκείνη που έβαλε τη σφαίρα στο όπλο που χρησιμοποίησε στη συνέχεια ο Μπάλντουιν. 

Τον προηγούμενο μήνα, ο βοηθός σκηνοθέτη Dave Halls καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή, κατόπιν συμφωνίας με τις εισαγγελικές αρχές, όντας η πρώτη καταδίκη για την υπόθεση. Ο Halls παραδέχθηκε πως επέδειξε αμέλεια, διότι ο ίδιος του δεν είχε ελέγξει τις σφαίρες του όπλου για να επιβεβαιώσει ότι δεν ήταν αληθινές. Έτσι έδωσε στον Baldwin το όπλο διαβεβαιώνοντάς τον ότι ήταν "κρύο", δηλαδή "ασφαλές" στην αργκό του Χόλιγουντ.

Ο Baldwin βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο πλατό στην Μοντάνα, όπου πρόκειται να συνεχίσουν τα γυρίσματα της ταινίας "Rust" μετά από 17 μήνες παύσης.