Το Conjuring 3 ξόρκισε το A Quiet Place Part 2 στη μάχη των ταινιών τρόμου

Ηγήθηκε του box office αυτό το Σαββατοκύριακο με το ντεμπούτο του
07 Ιουνίου 2021 16:22
Το Conjuring 3 ξόρκισε το A Quiet Place Part 2 στη μάχη των ταινιών τρόμου

Η μάχη των horror ταινιών ξεκίνησε στο, ταλαιπωρημένο από την πανδημία, box office και με το κινηματογραφικό κοινό να διψάει να επιστρέψει στην παραδοσιακή εμπειρία του σινεμά. Δύο ταινίες τρόμου, λοιπόν, το A Quiet Place Part II συνεχίζοντας για δεύτερη εβδομάδα και το The Conjuring: The Devil Made Me Do It στο ντεμπούτο του, κυριάρχησαν στο box office παγκοσμίως. 

Το The Conjuring 3 ξόρκισε το A Quiet Place Part 2 από την πρώτη θέση

Στο διεθνές box office το The Conjuring 3 έφερε πάνω από $33 εκ. ενώ στους κινηματογράφους των ΗΠΑ, εκεί όπου το 75% των αιθουσών είναι ανοιχτές, έφερε πάνω από $26.8 εκατομμύρια. Συνολικά, παγκοσμίως βρίσκεται ήδη στα $57.1 εκατομμύρια, "ξορκίζοντας" στη 2η θέση το sequel του σκηνοθέτη John Krasinski. 

Σε άλλες εποχές θα θεωρούνταν μια χλιαρή πορεία, ωστόσο παίζει ρόλο και το γεγονός πως στις ΗΠΑ διατίθεται δωρεάν για τους συνδρομητές του HBO Max, κάτι που σίγουρα επηρεάζει τις πωλήσεις εισιτηρίων σε σχέση με τις διεθνείς αγορές. 

Το A Quiet Place 2 πρόσθεσε ακόμη $19.2 εκατομμύρια από διάφορες χώρες του εξωτερικού το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ συνολικά πλέον μετράει πάνω από $138.6 εκατομμύρια εισπράξεις στα ταμεία της. Ποσά τα οποία αν μη τι άλλο είναι ενθαρρυντικά για την πορεία των κινηματογράφων, που προσπαθούν να ανακάμψουν από την απραξία τόσων μηνών λόγω πανδημίας.