A Quiet Place 2: Ο σκηνοθέτης του "Εξορκιστή" εκθειάζει το sequel του Krasinski

Την ώρα που αναμένεται να σαρώσει στο box office
31 Μαΐου 2021 10:41
A Quiet Place 2: Ο σκηνοθέτης του "Εξορκιστή" εκθειάζει το sequel του Krasinski

Είναι σημαντικό για κάποιους δημιουργούς να λαμβάνουν θετικά λόγια από αυτούς που θαυμάζουν και στην περίπτωση του John Krasinski αυτό συνέβη παραπάνω από μια φορά. Ο σκηνοθέτης του A Quiet Place Part II, το οποίο στην πρώτη του εβδομάδα σάρωσε τα ταμεία παγκοσμίως θυμίζοντας εποχές προ-πανδημίας, είδε έναν θρύλο στο χώρο των ταινιών τρόμου να τον εκθειάζει στο Twitter. 

Ο λόγος για τον William Friedkin, σκηνοθέτη του εμβληματικού "Εξορκιστή" (1973), ο οποίος ανήρτησε σε tweet πως το sequel του A Quiet Place αποτελεί μια "κλασική ταινία τρόμου", δηλώνοντας μάλιστα πως "το σινεμά επέστρεψε".

Δεν το λες και λίγο να λαμβάνεις ένα τέτοιο σχόλιο από έναν δημιουργό που χάρισε μια κλασική ταινία τρόμου στο σινεμά. Ο Krasinski φυσικά τον ευχαρίστησε δημοσίως απαντώντας του: "Δεν έχω λόγια. Πραγματικά δεν έχω".

Και ο Stephen King λάτρεψε το A Quiet Place

Ο μετρ του τρόμου, Stephen King, αποτελεί έναν από τους ένθερμους fans της δουλειάς του John Krasinski. Άλλωστε είναι γνωστή η απέχθειά του για πολλές από τις κινηματογραφικές μεταφορές των ιστοριών του, όπως ειδικά αυτής του "The Shining" του Stanley Kubrick, οπότε σπάνια ακούγεται να μιλάει με τόσο θετικά λόγια για ταινίες του είδους. 

Στο πλαίσιο μιας συνέντευξης του Krasinski στο podcast του Cinemablend, ενόψει της κυκλοφορίας του A Quiet Place Part II, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τα όσα ανέφερε ο King για την ταινία του. 

Όταν σκέφτομαι τη γραφή του, πάντα έρχεται πρώτος ο κόσμος και οι χαρακτήρες, τους βάζει πάντα μπροστά. Οπότε σε βάζει σε αυτό το vibe. Ήταν συγκλονιστική η αντίδραση όλων στην πρώτη ταινία. Ειδικά για εμένα που κατάγομαι από τη Βοστώνη, που είμαι fan του. Όχι μόνο ήταν απίστευτα ευγενικός αλλά μετά είχαμε και ανταλλαγή αρκετών email, όπου μου εξήγησε ακριβώς τι λάτρεψε στην ταινία και είχα πάθει πλάκα. Ακόμη βέβαια δεν δέχτηκα την πρόσκλησή του να δούμε τους Red Sox αλλά σίγουρα θα το κάνω μια μέρα. 

Για την ιστορία, αυτό είναι το tweet που είχε αναρτήσει ο King το 2018, ανήμερα της πρεμιέρας της πρώτης ταινίας: