Ένας θεατής, ένα απομακρυσμένο νησί και 60 ταινίες στο πιο απομονωμένο φεστιβάλ κινηματογράφου

Διεξάγεται εντελώς διαφορετικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού
31 Ιανουαρίου 2021 18:04
Ένας θεατής, ένα απομακρυσμένο νησί και 60 ταινίες στο πιο απομονωμένο φεστιβάλ κινηματογράφου

Οι καιροί αλλάζουν λόγω του κορωνοϊού και σε μερικές περιπτώσεις τόσο ραγδαία που δημιουργούνται νέες εμπειρίες. Έστω κι αν αυτές προορίζονται για ένα άτομο κυριολεκτικά. Η εικόνα από το "The Lighthouse" δεν είναι τυχαία καθώς το μεγαλύτερο σκανδιναβικό φεστιβάλ κινηματογράφου την είδε...αλλιώς λόγω του κορωνοϊού διότι θα πραγματοποιηθεί σε ένα απομακρυσμένο νησί, σε έναν φάρο και με μόνο έναν θεατή. 

Ανάμεσα σε 12.000 συμμετέχοντες η επιτροπή του Göteborg Film Festival 2021 επέλεξε τη σινεφιλ και νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, Lisa Enrot, ως το μοναδικό άτομο που θα παρευρεθεί. Θα περάσει μια εβδομάδα στο απομακρυσμένο νησί ονόματι Pater Noster και θα πρέπει να παρακολουθήσει και τις 60 ταινίες του φεστιβάλ τη μία πίσω από την άλλη. 

Το συγκεκριμένο νησί φημίζεται για τον φάρο του, βρίσκεται στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Σουηδίας και θα λέγαμε πως θυμίζει αρκετά το σκηνικό από την ασπρόμαυρη ταινία τρόμου του Robert Eggers. 

"Ο αέρας, η θάλασσα, η δυνατότητα να συμμετέχεις σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος ζωής για μια εβδομάδα, όλα αυτά είναι πολύ ελκυστικά", δήλωσε η μοναδική συμμετέχουσα, η οποία θα καταγράφει με καθημερινά vlogs την εμπειρία της, που μετά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Η εμπειρία της Enrot έχει ξεκινήσει ήδη από την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.