Είχαν προειδοποιήσει τον Jude Law για μια πανδημία στο πλατό του "Contagion"

Οι ειδικοί σύμβουλοι της ταινίας ισχυρίζονταν ότι ήταν αναπόφευκτη
30 Νοεμβρίου 2020 13:28
Είχαν προειδοποιήσει τον Jude Law για μια πανδημία στο πλατό του "Contagion"

Τον πρώτο καιρό που ξέσπασε η πανδημία, παρατηρήθηκε μια αύξηση σε ταινίες με παρόμοια θεματολογία και μολυσματικές ασθένειες, με την πιο διαδεδομένη να είναι το Contagion του 2011. Πρόκειται για το θρίλερ που σκηνοθέτησε ο Steven Soderbergh με πρωταγωνιστές ένα υπέρλαμπρο cast που περιλαμβάνει τους Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Matt Damon και τον Jude Law

Για τις ανάγκες της ταινίας οι συντελεστές είχαν συμβουλευτεί ειδικούς επιστήμονες σχετικά με το τι θα συνέβαινε σε μια τέτοια περίπτωση και είναι και ο λόγος που η ταινία πέφτει μέσα σε πολλές από τις "προβλέψεις" της και ο κόσμος την παραλληλίζει με τα όσα ζούμε. Σε ένα πρόσφατο βίντεο του GQ, ο Jude Law μίλησε για τον ρόλο του στο Contagion και θυμήθηκε πως από τότε τον είχαν προειδοποιήσει οι ειδικοί σύμβουλοι της παραγωγής πως μια πανδημία ήταν αναπόφευκτη. 

Αυτή η προειδοποίηση τον ταρακούνησε εκείνο τον καιρό που γύριζε το φιλμ και ένιωσε τρομοκρατημένος με την ιδέα καθώς του έλεγαν πως δεν είναι ένα ερώτημα του "εάν" αλλά του "πότε" θα συμβεί. Σαφώς όταν τελείωσε τη δουλειά του εκεί και τα χρόνια πέρασαν ξέχασε τα λόγια των επιστημόνων, μέχρι που στις αρχές του 2020 και όταν άρχισε να παίρνει διαστάσεις στην Κίνα ο κορωνοϊός, του χτύπησε σαν καμπανάκι η προειδοποίηση που του έκαναν πριν από μια δεκαετία. 

"Το τρομακτικό κομμάτι του ήταν τι έμαθα στο πλατό εκείνον τον καιρό επειδή μας συμβουλεύαν οι ειδικοί, αλλά δεν το είχα αντιληφθεί πλήρως. Θέλω να πω πως αυτό ήταν πριν από 9-10 χρόνια. Οπότε εκείνον τον καιρό το σκεφτόμουν μέσα μου και με είχα τρομοκρατήσει για περίπου 18 μήνες που γυρίζαμε τη ταινία και αφότου τελειώσαμε δεν είχα πλήρη επίγνωση του γεγονότος όπως την έχω τώρα. Όμως, όταν ξεκίνησε το 2020 και άκουγα τα όσα γινόντουσαν στην κίνα και πόσο γρήγορα ξέσπασε, μου χτύπησαν καμπανάκια. Δυστυχώς, δεν βρέθηκα τόσο προ εκπλήξεως."

Δείτε το απόσπασμα που αναφέρεται στην εμπειρία του με το Contagion στο 18:12 του παρακάτω βίντεο. 

Προφανώς και οι επιστήμονες που συμβούλευσαν την παραγωγή του Contagion δεν ήταν οι μόνοι που προέβλεπαν ένα τόσο δυσάρεστο ενδεχόμενο, αλλά αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι υπήρχαν πολλά σημάδια αρκετά χρόνια πριν.