Τεράστια επιτυχία η διάθεση του Mulan μέσω του Disney+

Υπολογίζεται ότι ξεπέρασε σε αντίστοιχες εισπράξεις αυτές του TENET
19 Σεπτεμβρίου 2020 12:04
Τεράστια επιτυχία η διάθεση του Mulan μέσω του Disney+

Ο κορωναϊός έφερε αιφνιδιαστικά μια αλλαγή στρατηγικής για την Disney, την οποία δεν αποκλείεται πλέον, και μετα νέα δεδομένα που έρχονται στο φως, να ακολουθήσει με περισσότερη συνοχή. Λέγεται ότι η επιτυχία του Mulan με την αποκλειστική κυκλοφορία του στο Disney+ (όπου αυτό υποστηρίζεται) ήταν μεγαλύτερη των προσδοκιών. 

Σύμφωνα με το Yahoo! Finance και την εταιρία ανάλυσης 7Park Data περίπου το 29% των νοικοκυριών που έχουν συνδρομή στο Disney+, πλήρωσαν το έξτρα -και ακριβό- αντίτιμο των $29.99 για να δουν το Mulan μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. Τα στοιχεία αυτά βασίζονται στο ότι η streaming υπηρεσία της Disney αριθμεί ήδη 60 εκατομμύρια συνδρομητές, με την 7Park να υπολογίζει πως οι μισοί εξ αυτών προέρχονται από τις ΗΠΑ, επομένως πάνω-κάτω 9 εκατομμύρια συνδρομητές προέβησαν στην αγορά της ταινίας. 

Με πρόχειρους υπολογισμούς, βάσει των παραπάνω, γίνεται λόγος πως το Mulan έχει αποφέρει περί τα $261 εκ. σε εισπράξεις μόνο στις ΗΠΑ. Για να καταλάβετε το μέγεθος της επιτυχίας, το TENET μόλις πρόσφατα έβγαλε πάνω από $200 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και έτσι το remake του Mulan το ξεπερνάει με μεγάλη διαφορά. 

Πρέπει να αναφέρουμε πως αυτά τα στοιχεία δεν είναι από τα επίσημα κανάλια της Disney και θα είχε ενδιαφέρον να επιβεβαιωθούν. Εάν γίνει αυτό, τότε το πείραμα της Premium VOD διάθεσης μεγάλων ταινιών ίσως γίνει η νέα κανονικότητα στην μετά πανδημίας εποχή, αφήνοντας ένα μεγάλο ερωτηματικό πάνω από το μέλλον του παραδοσιακού κινηματογράφου. 

Tags: