Η νέα ταινία του Μπομπ Σφουγγαράκη τα πήγε καλά στο ντεμπούτο της εν μέσω πανδημίας

Όσοι κινηματογράφοι μπόρεσαν να την προβάλλουν...
17 Αυγούστου 2020 11:13
Η νέα ταινία του Μπομπ Σφουγγαράκη τα πήγε καλά στο ντεμπούτο της εν μέσω πανδημίας

Παρά τις δυσκολίες και την ρευστή κατάσταση που προκαλεί η πανδημία και τα δεδομένα αλλάζουν σε μια στιγμή, η Paramount Pictures επέλεξε να κυκλοφορήσει έστω και σε περιορισμένες αίθουσες στον Καναδά τη νέα ταινία του Μπομπ Σφουγγαράκη. Το Spongebob Movie: Sponge on the Run κυκλοφόρησε το περασμένο τριήμερο και παραλίγο να έσπαγε ένα ρεκόρ που καμία ταινία δεν έκανε μέσω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα όπως γνωστοποίησε το Box Office Mojo, το Sponge on the Run έκανε το δυνατότερο ντεμπούτο από κάθε άλλη ταινία από τον Μάρτιο, καθώς απέσπασε πάνω από $900.000. Καμία ταινία μετά το lockdown δεν κατάφερε να σπάσει το φράγμα του $1 εκατομμυρίου σε εισπράξεις και έτσι το Bad Boys for Life παραμένει η ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις στις ΗΠΑ για το 2020 ($204.4 εκ.), μέχρι τώρα. Αυτοί οι αριθμοί είναι εξαιρετικά χαμηλότεροι από αυτούς που βλέπαμε προ πανδημίας, ωστόσο το ότι κατάφερε να προβληθεί σε πάνω από 300 αίθουσες είναι ένα αρκετά υψηλό ποσοστό για τα νέα δεδομένα. 

Να θυμίσουμε πως αρχικά το πλάνο για την ταινία ήθελε να κυκλοφορεί μέσω VOD υπηρεσιών, του CBS All Access (ΗΠΑ, Καναδάς) και του Netflix στις αρχές του 2021. Η εταιρία παραγωγής όμως αποφάσισε πριν λίγες εβδομάδες να την διαθέσει σε μερικούς κινηματογράφους του Καναδά και των ΗΠΑ στις 14 Αυγούστου, χωρίς να αλλάζουν τα παραπάνω σχέδιά της.