Η νέα ταινία του Scorsese με τους DiCaprio και De Niro θα γυριστεί στις αρχές του 2021

Ο θρυλικός σκηνοθέτης επεκτείνει τη συνεργασία του με το Apple TV+
12 Αυγούστου 2020 09:17
Η νέα ταινία του Scorsese με τους DiCaprio και De Niro θα γυριστεί στις αρχές του 2021

Πριν λίγο καιρό σας είχαμε ενημερώσει για το πόσο δύσκολο θα είναι να γυριστεί η νέα ταινία του Martin Scorsese, τώρα που το Hollywood εναρμονίζεται -ή τουλάχιστον προσπαθεί- με τη "νέα πραγματικότητα" λόγω της πανδημίας. Μέσα από το Indiewire ήρθαν οι πρώτες πληροφορίες για το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του φιλμ. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το ιθαγενικό site, Osage Nation, το "Killers of the Flower Moon" Θα ξεκινήσει τα γυρίσματά του τον Φεβρουάριο του 2021, με την παραγωγή να ξεκινά να μετακομίζει στην πολιτεία των Osage περίπου προς τα τέλη Νοεμβρίου -φυσικά όλα αυτά με κάθε επιφύλαξη λόγω της ρευστής κατάστασης του κορωνοϊού. Για όσους δεν γνωρίζουν το έθνος των Osage είναι μια ιθαγενής φυλή που ζει στις πεδιάδες των ΗΠΑ και αναπτύχθηκε στο Ohio και τον ποταμό Mississippi το 700 π.χ. 

Και αυτό διότι η πλοκή του "Flower Moon" βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του David Grann και εξιστορεί τη δολοφονία αρκετών μελών της φυλής Osage τη δεκαετία του 1920, λίγο αφότου ανακαλύφθηκε ότι υπάρχει πετρέλαιο στη γη τους. Οι φόνοι τράβηξαν την προσοχή του τότε νεοσύστατου FBI, το οποίο κατά την έρευνά του ανακάλυψε μια σκοτεινή συνωμοσία. 

Επομένως, η παραγωγή έχει κάνει τις έρευνές της και αρκετοί από τους ηθοποιούς που θα πλαισιώσουν αυτή την παραγωγή, όπως καλλιτέχνες, δάσκαλοι, μάγειρες και μεσίτες, θα είναι ιθαγενείς. 

Το Flower Moon του Scorsese περιγράφεται ως η πρώτη του κανονική western ταινία η οποία θα σημάνει την πρώτη φορά που θα δούμε ξανά στην οθόνη μαζί τους Leonardo DiCaprio και Robert De Niro, μετά το "Marvin's Room" του 1996. Την φωτογραφία του φιλμ έχει αναλάβει ο συχνός συνεργάτης του σκηνοθέτη, Rodrigo Prieto με τον οποίο μαζί έχουν γυρίσει το "Silence" του 2016 αλλά και τον "Ιρλανδό" των 10 υποψηφιοτήτων για Όσκαρ. 

Λέγεται ότι η μετακόμιση του project από τα χέρια της Paramount σε αυτά της Apple, έγινε λόγω του τεράστιου budget, το οποίο ξεπερνά τα $200 εκατομμύρια, ποσό που για τα δεδομένα ενός γουέστερν δραματικού φιλμ είναι υπέρυψηλό. Όχι όμως όταν πρόκειται για έναν σκηνοθέτη του βεληνεκούς του Scorsese. 

Ακόμη, έγινε γνωστό πως η συνεργασία του Martin Scorsese με τo Apple TV+ επεκτείνεται πέραν αυτής της παραγωγής. Σύμφωνα με το Deadline, υπέγραψε πολυετές αποκλειστικό συμβόλαιο για τηλεοπτικά και κινηματογραφικά projects μέσω της εταιρίας παραγωγής του, Sikelia Productions. Στο παρελθόν, η Sikelia συνεργαζόταν με την Paramount και έφεραν στην οθόνη τα "Shutter Island", "Hugo", "The Wolf of Wall Street" και "Silence".

Μάλιστα, ένα φεγγάρι το "The Irishman" ήταν υπό την αιγίδα της Paramount, πριν η εταιρία δώσει το "ΟΚ" στον Scorsese να το μεταφέρει στο Netflix εξαιτίας του τεράστιου budget του. Η ιστορία επαναλήφθηκε και με το "Flower Moon" το οποίο η Paramount ζήτησε τη βοήθεια της Apple για τη χρηματοδότησή του.

H πρεμιέρα του Killers of the Flower Moon θα γίνει μέσα από το Apple TV+, ενώ θα έχει και παραδοσιακή κυκλοφορία στις σκοτεινές αίθουσες από την Paramount Pictures