Lily Gladstone και Martin Scorsese θα συνεργαστούν και πάλι μετά το οσκαρικό Killers of the Flower Moon

Η Gladstone θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία της
27 Ιανουαρίου 2024 20:48
Lily Gladstone και Martin Scorsese θα συνεργαστούν και πάλι μετά το οσκαρικό Killers of the Flower Moon

Στον απόηχο της ιστορικής της υποψηφιότητας για Όσκαρ, η Lily Gladstone ετοιμάζει ήδη την επόμενή της ταινία μετά το οσκαρικό "Killers of the Flower Moon" και μάλιστα θα συνεργαστεί ξανά εμμέσως με τον σκηνοθέτη Martin Scrosese. 

Η Gladstone έχει κλειδώσει ως η πρωταγωνίστιρα της ταινία "The Memory Police", που θα αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Yoko Ogawa που έγραψε το 1994 και έχει αρκετές επιρροές από Franz Kafka και George Orwell (Τζορτζ Όργουελ). Για αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε και μία ταιριαστή σκηνοθέτρια, η Reed Morano, η οποία έχει αναλάβει πολλά επεισόδια του The Handmaid's Tale αλλά και της ταινίας "I Think We're Alone Now". Το ίδιο ταιριαστός είναι και ο σεναριογράφος που ανέλαβε τη διασκευή και είναι ο οσκαρικός Charlie Kaufman, ο οποίος στο παρελθόν μας έχει χαρίσει mind-bending ταινίες όπως το "Being John Malkovich" (Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς), "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" (Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού) και το "I'm Thinking of Ending Things". 

Ο Σκορσέζε στην προκειμένη θα συνεργαστεί ξανά με την Gladstone έχοντας αναλάβει ρόλο εκτελεστικού παραγωγού στο εν λόγω project. Το μυθιστόρημα της Ογκάβα είναι μια παραβολή που διαδραματίζεται σε ένα ανώνυμο νησί σε μια ανώνυμη ακτή, όπου η πλειονότητα των κατοίκων του νησιού πάσχει από συλλογική αμνησία. Υπομένουν μια διαδικασία απώλειας μνήμης, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων, ανθρώπων και καθημερινών τελετουργιών, ενώ η αμνησία επιβάλλεται από μια οργάνωση που ονομάζεται "Αστυνομία της Μνήμης". Στην ιστορία, μια μυθιστοριογράφος προσπαθεί να κρύψει από την Αστυνομία Μνήμης τον εκδότη της, ο οποίος μπορεί ακόμα να θυμάται, ενώ εκείνος την ενθαρρύνει να γράψει το βιβλίο της.

H Gladstone έγραψε ιστορία όντας η πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα ηθοποιός που έλαβε υποψηφιότητα Α' Γυναικείου ρόλου για την καταπληκτική ερμηνεία της στο ιστορικό δράμα "Οι Δολοφόνοι του ΑΝθτισμένου Φεγγαριού". Πριν μερικές εβδομάδες έλαβε μάλιστα την πρώτη Χρυσή Σφαίρα της καριέρας της για τον ίδιο ρόλο. 

Το Killers of the Flower Moon συγακταλλέεται στα φαβορί των φετινών Όσκαρ με 10 υποψηφιότητες, έναντι των Oppenheimer του Κρις Νόλαν και "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου με 13 και 11 υποψηφιότητες αντίστοιχα.