H Disney αναβάλλει την πρεμιέρα του "Mulan" και άλλων ταινιών μαζί

Όπως το "The French Dispatch" του Wes Anderson
25 Ιουλίου 2020 09:48
H Disney αναβάλλει την πρεμιέρα του "Mulan" και άλλων ταινιών μαζί

Σε σημαντικές ανακατατάξεις προχώρησε η Disney στο πρόγραμμα κυκλοφοριών της για τους επόμενους μήνες, διότι μετά την Star Wars τριλογία και τα sequels του Avatar, καθυστερούν ακόμη περισσότερες ταινίες, μερικές εξ αυτών και της 20th Century Fox και Searchlight Pictures

Μια από τις επίσης μεγάλες κυκλοφορίες είναι το live-action remake της "Mulan". Η ταινία σε σκηνοθεσία Niki Caro, που ήδη έχει καθυστερήσει πάνω από τρεις φορές, θα χάσει το ραντεβού της για τις 21 Αυγούστου αφού αναβάλλεται η πρεμιέρα της επ' αόριστον, χωρίς να δίνεται περαιτέρω εξήγηση. Μήπως, με την άνθιση του Disney+  και την εταιρία να επενδύει βαρύτατα εκεί, να κάνει ντεμπούτο μέσω της streaming υπηρεσίας; 

Δεύτερο, λοιπόν, βαρύ πλήγμα για τους κινηματογράφους ανά τον κόσμο οι οποίοι ήλπιζαν να βασιστούν στο Mulan αλλά και στο TENET του Christopher Nolan για να σηκώσουν ξανά ψηλά το box office. Βέβαια, αυτή η κίνηση έρχεται σε αντίδραση για την ραγδαία αύξηση των COVID-19 κρουσμάτων στην Καλιφόρνια και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ σήμερα οι θάνατοι εκεί έφτασαν σε ένα 24ωρο τους 1.100.

Υπήρξαν και άλλες μετατοπίσεις στο πρόγραμμα κυκλοφοριών, κυρίως για τις ταινίες της Fox όπως το Death on the Nile, το sequel του "Murder on the Orient Express", που αναμένεται πλέον στις 23 Οκτωβρίου του 2020, το "The Empty Man" μεταφέρεται για τις 4 Δεκεμβρίου 2020, ενώ το "The Last Duel" του Ridley Scott θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου 2021. 

Ακόμη, το πολυαναμενόμενο "The French Dispatch", η νέα ταινία του Wes Anderson, αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα κυκλοφοριών έχοντας την ίδια τύχη με το Mulan.