Coco Lee: Πέθανε η φωνή της “Mulan“ σε ηλικία 48 ετών

Ήταν επίσης γνωστή τραγουδίστρια και στιχουργός
06 Ιουλίου 2023 13:48
Coco Lee: Πέθανε η φωνή της “Mulan“ σε ηλικία 48 ετών

Η Coco Lee, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός με καταγωγή από το Χονγκ Κονγκ, πέθανε σε ηλικία 48 ετών. Διένυσε μια καριέρα περίπου 30 ετών, όπου έγινε περισσότερο γνωστή δανείζοντας τη φωνή της στην Μουλάν στη κινεζική εκδοχή της ταινίας "Mulan" της Disney.

Οι αδελφές της Lee, Carol και Nancy Lee, ανέφεραν σε δήλωσή τους στο Facebook και το Instagram ότι η Coco είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει στο σπίτι της την περασμένη Κυριακή. Έκτοτε βρισκόταν σε κώμα και κατέληξε την Τετάρτη στο νοσοκομείο Queen Mary του Χονγκ Κονγκ.

"Με πολύ μεγάλη θλίψη, είμαστε εδώ για να σας ανακοινώσουμε τα πιο οδυνηρά νέα: Η Coco έπασχε από κατάθλιψη εδώ και μερικά χρόνια, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε δραστικά τους τελευταίους μήνες", ανέφεραν οι αδελφές. "Παρόλο που η Coco αναζήτησε επαγγελματική βοήθεια και έκανε ό,τι μπορούσε για να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, δυστυχώς αυτός ο δαίμονας μέσα της πήρε το πάνω χέρι".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nancy Si Lin Lee (@nancy_yauyetei)

Στην ανακοίνωσή τους, επίσης, οι αδελφές της ανέφεραν ότι φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την καριέρα της Lee ως τραγουδίστρια, κατά τη διάρκεια της οποίας "κέρδισε αμέτρητες διεθνείς διακρίσεις με τραγούδια, με κορυφαίες πωλήσεις, και άφησε στο κοινό εκπληκτικές εντυπώσεις από τις εξαιρετικές ζωντανές εμφανίσεις της."

Έγραψε επίσης ιστορία ως η πρώτη Κινεζοαμερικανίδα που τραγούδησε στα Όσκαρ. Τότε είχε ερμηνεύσει το τραγούδι “A Love Before Time” από το “Crouching Tiger, Hidden Dragon” του Ang Lee. 

"Η CoCo είναι επίσης γνωστό ότι εργάστηκε ακούραστα για να ανοίξει έναν νέο κόσμο για τους Κινέζους τραγουδιστές στη διεθνή μουσική σκηνή και έκανε τα πάντα για να λάμψει για τους Κινέζους. Είμαστε περήφανοι για αυτήν!", ανέφεραν οι αδερφές της στην ανάρτησή τους.