To Mulan τελικά θα κάνει πρεμιέρα σε Disney+ και κινηματογράφους ταυτόχρονα

Θα είναι αυτό το πλάνο της Disney για τις κυκλοφορίες εν μέσω πανδημίας;
05 Αυγούστου 2020 09:16
To Mulan τελικά θα κάνει πρεμιέρα σε Disney+ και κινηματογράφους ταυτόχρονα

Θα είναι αυτό το πλάνο της Disney για τις κυκλοφορίες της εν μέσω πανδημίας; Η εταιρία κολοσσός, λίγες βδομάδες μετά την επ' αόριστον αναβολή της πρεμιέρας της Mulan λόγω της νέας έξαρσης του COVID-19, ανακοίνωσε πως η ταινία τελικά θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά και μέσω του Disney+

Συγκεκριμένα, δια στόματος του CEO της Walt Disney Company, Bob Chapek, έγινε γνωστό πως στις 4 Σεπτεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα το remake της Mulan μέσα από την streaming υπηρεσία με επιπλέον κόστος που ανέρχεται στα $29.99, αποτελώντας έτσι την πρώτη δική της Premium VOD κυκλοφορία. Αυτό όμως θα ισχύει μόνο για τους συνδρομητές στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Ν. Ζηλανδία, την Αυστραλία και αρκετές χώρες της δυτικής Ευρώπης όπου είναι διαθέσιμη η υπηρεσία. 

Στις χώρες όπου δεν υποστηρίζεται το Disney+, η ταινία θα προβληθεί κανονικά στους κινηματογράφους την ίδια ημέρα, όπως και στην Ελλάδα. 

Μάλιστα, ο Chapek τόνισε επανειλημμένα πως η περίπτωση της Mulan είναι μεμονωμένη και κάτι τέτοιο δε θα συμβεί με άλλες μεγάλες κινηματογραφικές κυκλοφορίες της Disney, όπως για παράδειγμα το Black Widow:

"Βλέπουμε το Mulan σαν μια μεμονωμένη περίπτωση αντί για κάτι που το θεωρούμε ως ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που εξετάζουμε. Επομένως, βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρον που μπορούμε να προσφέρουμε μια νέα μας ταινία στους καταναλωτές σε αυτή την τιμή και να μάθουμε από αυτό. Όχι μόνο από άποψη του πόσο μεγάλη άνοδο θα σημειώσουν οι συνδρομητές της πλατφόρμας αλλά και από τον αριθμό των συναλλαγών που έγιναν με αυτή την PVOD προσφορά."

Τη live-action μεταφορά του κλασικού animated φιλμ του 1998 σκηνοθετεί η Niki Caro και πρωταγωνιστούν οι: Liu Yifei, Jet Li, Donnie Yen, Utkarsh Ambudkar, Jason Scott Lee και Gong Li.

To Mulan θα κάνει πρεμιέρα παγκοσμίως στις 4 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους και τις χώρες που είναι σε θέση να το προβάλλουν, καθώς και μέσα από το Disney+.