Το Netflix αποκτά τη νέα ταινία του Aaron Sorkin, "Trial of the Chicago 7"

Διόλου μικρό το ποσό για τη διεθνή διανομή του φιλμ
02 Ιουλίου 2020 10:52
Το Netflix αποκτά τη νέα ταινία του Aaron Sorkin, "Trial of the Chicago 7"

Παρόλο που εδώ και καιρό οι streaming υπηρεσίες έκαναν κύκλους γύρω από το επόμενο φιλμ του βραβευμένου με Όσκαρ σεναριογράφου και σκηνοθέτη Aaron Sorkin (The Social Network, Steve Jobs) βρέθηκε ο αγοραστής της. Και φυσικά δεν είναι άλλος από το Netflix το οποίο απέκτησε τα εντός ΗΠΑ και διεθνή δικαιώματα διανομής του Trial of the Chicago 7 από την Paramount Pictures, που θέλησε να πουλήσει την ταινία της μετά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία.

Σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες του Deadline, η συμφωνία μεταξύ Netflix και Paramount για το φιλμ κόστισε περί τα $56 εκατομμύρια. Έχοντας αποκτήσει φήμη στο Χόλιγουντ ως ένας εξαιρετικός σεναριογράφος, ο Sorkin δοκιμάζει για δεύτερη φορά τις δυνάμεις του στη σκηνοθετική καρέκλα μετά το Molly's Game

Ο Sorkin δε θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει μεγάλα ονόματα στο cast της ταινίας του και έτσι θα πρωταγωνιστούν οι: Sacha Baron Cohen, Michael Keaton, Joseph Gordon-Levitt, Alex Sharp, Eddie Redmayne, Mark Rylance, Jeremy Strong και Yahya Abdul-Mateen II

Πρόκειται για ταινία που βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν το 1968 στο πλαίσιο ενός συνεδρίου των Δημοκρατικών. Εκεί όπου μια κατά τα άλλα ειρηνική διαδήλωση πλησίον των ομιλιών μετατράπηκε σε μια από τις βιαιότερες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας, σε σημείο που ενεπλάκει και η Εθνοφρουρά. Οι διοργανωτές της διαδήλωσης, Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tommy Hayden και Bobby Seale κατηγορήθηκαν για συνομωσία με πρόθεση υποκινούμενων ταραχών και αποτελεί μια από τις πιο φημισμένες δίκες στην αμερικάνικη ιστορία. 

Αρχικά, η Paramount ήθελε να το κυκλοφορήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο αλλά το lockdown έφερε δυσκολίες ως προς αυτό. Οι δημιουργοί, όντας ένα άκρως πολιτικό φιλμ, θέλουν να το δει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται πριν τις ερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο. 

Ωστόσο, δεν δόθηκε ακόμα ημερομηνία πρεμιέρας για το Trial of the Chicago 7