Έρχεται ακόμη ένα reboot του Δράκουλα, αυτή τη φορά πιο πιστό στο βιβλίο από όλα

Η Karyn Kusama μιλάει για το επερχόμενο φιλμ
10 Ιουνίου 2020 16:04
Έρχεται ακόμη ένα reboot του Δράκουλα, αυτή τη φορά πιο πιστό στο βιβλίο από όλα

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι μια Dracula ταινία βρίσκεται στα σκαριά, η οποία θα είναι προφανώς βασισμένη στη νουβέλα του Bram Stoker. Η ιστορία που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές θα έρθει με σκηνοθέτη την Karyn Kusama και μέσα από μία συνέντευξη που έδωσε στο The Kingcast και μάθαμε από το Bloody Disgusting, θα είναι πιο πιστή στο ομόνυμο βιβλίο από τις προηγούμενες ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει.

Η Kusama έγινε γνωστό ότι θα καθίσει στη σκηνοθετική καρέκλα του κινηματογραφικού reboot του Δράκουλα, μετά την τεράστια επιτυχία που είχε το The Invisible Man της Blumhouse. Από τις λίγες πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα, μέσα από τη συνέντευξή της, αναφέρει ότι το reboot θα είναι διαφορετικό απ’ όλες τις ταινίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Θα είναι ένα πολύ πιστό reboot του μυθιστορήματος του Bram Stoker. Νομίζω ότι κάτι που παραβλέπεται στα προηγούμενα Dracula είναι η ιδέα των «πολλαπλών φωνών». Για του λόγου το αληθές το βιβλίο είναι γεμάτο με διαφορετικές οπτικές γωνίες. Και η μοναδική οπτική που δεν έχουμε ποτέ πρόσβαση, και εκεί είναι που πολλές διασκευές δίνουν, είναι αυτή του Δράκουλα.

Θα έλεγα, λοιπόν με σεβασμό ότι πρόκειται για ένα reboot που θα ονομάζεται σκέτο Dracula, αλλά ίσως δε θα είναι το ίδιο «ρομαντικός» όπως έχουμε δει στο παρελθόν… σε προηγούμενες ερμηνείες του Dracula.

Προφανώς η Kusama αναφέρεται στη σειρά Dracula του BBC που κατέφθασε τον περασμένο Ιανουάριο, η οποία δεν είχε λάβει και τις καλύτερες κριτικές.

Η σκηνοθέτιδα έχει αποτελέσει μια από τις ανερχόμενες προσωπικότητες στον χώρο καθώς πρόσφατα χάρισε καταξιωμένα φιλμ όπως το Destroyer και το The Invitation. Έχει, κιόλας, εμπειρία και από τηλεοπτικές παραγωγές καθώς ανέλαβε την σκηνοθεσία αρκετών επεισοδίων του εξαιρετικού αλλά υποτιμημένου Halt and Catch Fire, του Billions και του The Outsider στο HBO. 

Για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με το επερχόμενο φιλμ του Κόμη Δράκουλα παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.