Το 70% των καταναλωτών προτιμάει να βλέπει τις νέες ταινίες στο σπίτι του

Νέα αποκαλυπτική έρευνα για το πως ο κορωνοϊός επηρρέασε την κατανάλωση
26 Μαΐου 2020 18:47
Το 70% των καταναλωτών προτιμάει να βλέπει τις νέες ταινίες στο σπίτι του

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα αποκαλύπτει ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς η κατανάλωση περιεχομένου, λόγω του κορωνοϊού, έχει αλλάξει τις συνήθειες του κοινού. Φαίνεται πως η καραντίνα των δύο μηνών αντί να έκανε το κοινό να θέλει απεγνωσμένα να βγει από το σπίτι του, οι ανησυχίες για τη δημόσια υγεία στους κοινόχρηστους χόρους, είναι τόσο μεγαλύτερες που προτιμούν να μένουν σπίτι. 

Στην έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία Performance Research για λογαριασμό του Variety, αποκαλύπτεται πως το 70% των θεατών προτιμάει να βλέπει τις ταινίες για πρώτη φορά από την άνεση του καναπέ τους. Μόλις το 13% λέει ότι θα ήταν πιο πιθανό να πάνε στον συνοικιακό κινηματογράφο τους, ενώ το 17% δεν είναι είναι σίγουρο ακόμα. 

Τα νέα δεν είναι καλά ούτε για τις σκοτεινές αίθουσες εκεί όπου το 37% των ερωτηθέντων αναφέρει πως θα πηγαίνει λιγότερο συχνά στο σινεμά και ένα 10% αναφέρει πως δε θα ξαναπάει καθόλου. 

Τι γίνεται όμως με αυτούς που θέλουν να επιστρέψουν στους κινηματογράφους; Ποιο είναι το είδος ταινιών που θα τους τραβούσε πίσω; Παραδόξως το 43% των ερωτηθέντων ανέφεραν πως θα ήθελαν να δουν μια κωμωδία, κάτι που αποτελεί μια στροφή 180 μοιρών από τις προτιμήσεις του κοινού τα τελευταία χρόνια. Το 35% θα ήθελε να δει μια δραματική ταινία κια κάπου εδώ αναρωτιέστε που βρίσκονται οι superhero ταινίες που κυριαρχούν στο box office την τελευταία δεκαετία. Αυτές έρχονται τρίτες στην προτίμηση των θεατών με το 33% του κοινού και τέλος, μόλις το 19% προτιμάει να δει ταινίες τρόμου και ανεξάρτητες παραγωγές, είδη τα οποία έφερναν σταθερά χρήματα στα ταμεία και με ανέξοδο τρόπο για τα στούντιο παραγωγής. 

Επιπλέον στοιχεία αναφέρουν πως ακόμη και μετά από τις οδηγίες του CDC και των τοπικών αρχών πως είναι ασφαλές να πηγαίνουν στους κινηματογράφους, το 52% των ερωτηθέντων λέει πως θα παρευρεθεί σε λιγότερα μεγάλα δημόσια events. Μάλιστα, το 60% των ερωτηθέντων λένε πως η ιδέα του να πάνε σε ένα μεγάλο δημόσιο event "θα τους φοβίζει για αρκετό καιρό", ένα ποσοστό που τον Μάρτιο ήταν στο 47%. 

Τέλος, να σημειώσουμε πώς η έρευνα αυτή, σαφώς και αφορά μόνο το αμερικάνικο κοινό, εκεί όπου ο κορωνοϊός "θερίζει" την χώρα με πάνω από 98.000 νεκρούς μέχρι σήμερα, αλλά δείχνει έστω και ένα μικρό δείγμα του πόσο πολύ έχουν επηρεαστεί οι συνήθειές μας. Θα είχε ενδιαφέρον να είχαμε τέτοια στοιχεία και για το ελληνικό κοινό.