Υπάλληλος έκλεψε αντικείμενα Harry Potter αξίας 48,000 και προσπάθησε να τα πουλήσει στο eBay

«Πιάστηκε στα πράσα» επειδή δεν μπορούσε να τα κρύψει κάτω από το γραφείο του
04 Ιανουαρίου 2020 22:19
Υπάλληλος έκλεψε αντικείμενα Harry Potter αξίας 48,000 και προσπάθησε να τα πουλήσει στο eBay

Ένας υπάλληλος του Harry Potter studio tour έκλεψε συλλεκτικά αντικείμενα που ξεπερνούν σε αξία τα $48,000 και τελικά «πιάστηκε στα πράσα» από τους συναδέλφους του, αφού δεν μπορούσε να κρύψει τα αντικείμενα κάτω από το γραφείο του.

Ο λόγος γίνεται για τον τριανταπεντάχρονο Adam Hill που μεταξύ άλλων έκλεψε ραβδιά, γραβάτες, κονκάρδες και μπρελόκ από το στούντιο της Warner Brothers στο Λονδίνο, όπου και γυρίστηκαν και οι οκτώ Harry Potter ταινίες. Συγκεκριμένα, η αποθήκη του στούντιο συνέχιζε να αδειάζει από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι τον Μάρτιο του 2018, με τον Hill να πουλάει έπειτα τα αντικείμενα μέσα από τον λογαριασμό του στο eBay.

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι κλοπές παρατηρήθηκαν μόλις οι συνάδελφοί του παρατήρησαν πως Harry Potter αντικείμενα εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν συνεχώς κάτω από το γραφείο του και στη συνέχεια το ανέφεραν στους προϊσταμένους τους. Έπειτα από έρευνα ανακαλύφθηκε πως ο Hill είχε πουλήσει 1,040 αντικείμενα στο eBay και στο αμάξι του βρέθηκαν άλλα 12 κουτιά για αποστολή.

Εκπρόσωπος του Warner Brothers Studio Tour αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα. Ο Hill κρίθηκε ένοχος το Νοέμβριο και καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκισης με αναστολή για 18 μήνες και 250 ώρες εθελοντικής εργασίας.

Tags: