Ο Jordan Peele κατακτά το βραβείο “John Schlesinger Britannia Award” της BAFTA

Και το όνομά του γίνεται ακόμη μία φορά συνώνυμο της επιτυχίας
13 Σεπτεμβρίου 2019 10:10
Ο Jordan Peele κατακτά το βραβείο “John Schlesinger Britannia Award” της BAFTA

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο ταλαντούχος δημιουργός του Get Out και του Us, Jordan Peele, αναμένεται να παραλάβει το βραβείο “John Schlesinger Britannia Award” όσον αφορά την επερχόμενη απονομή των BAFTA στο Los Angeles στις 25 Οκτωβρίου του 2019 στο Beverly Hilton Hotel.

Έχοντας ήδη αποσπάσει ένα Όσκαρ μέσω της δουλειάς του, Τρέξε (2017), και προκαλώντας πολλές συζητήσεις και για το πιο πρόσφατο project του, το Us, πλέον παίρνει μία ακόμη διάκριση αριστείας στον χώρο της σκηνοθεσίας στην ειδική αυτήν κατηγορία των Βραβείων Britannia, σε μία από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις της BAFTA εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Peele θα είναι ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα αυτής της βραδιάς, μεταξύ των οποίων ανήκουν και: η Phoebe Waller-Bridge που κατακτά τον τίτλο της Καλύτερης Βρετανίδας Καλλιτέχνιδος της χρονιάς, η Jane Fonda που θα αποσπάσει το βραβείο “Stanley Kubrick” για την προσφορά της στο σινεμά, ο Jackie Chan που θα λάβει το βραβείο “Albert R. Broccoli” για την συνεισφορά του στο πεδίο ψυχαγωγίας, και ο Steve Coogan που θα είναι ο αποδέκτης του βραβείου “Charlie Chaplin” για την ανάδειξή του στο είδος της κωμωδίας.

Η Chantal Rickards, αντιπρόεδρος της BAFTA L.A., δήλωσε χαρακτηριστικά πάνω στην βράβευση του Peele: «Ο Jordan Peele έχει σημειώσει ρεκόρ επιτυχίας και πολύ σημαντική αναγνώριση μέσω της δουλειάς του η οποία ανεβάζει τον πήχη και ρίχνει φως σε ιστορίες καίριας κοινωνικής σημασίας. Οι ευρηματικές του μυθοπλασίες, η ετερότητα του casting, και το τολμηρό του στυλ παραπέμπει στο πνεύμα ανεξαρτησίας, ακεραιότητας και δέσμευσης του John Schlesinger για την αριστεία. Έχουμε, λοιπόν, την τιμή να γιορτάσουμε τα ταλέντα του Jordan στη φετινή τελετή».

Tags: