Το ‘Joker’ φεύγει με τον Χρυσό Λέοντα από το φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας!

Και ο Joaquin Phoenix μαζί με τον Todd Phillips έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν!
08 Σεπτεμβρίου 2019 08:36
Το ‘Joker’ φεύγει με τον Χρυσό Λέοντα από το φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας!

Το πολυαναμενόμενο φιλμ Joker του Todd Phillips (War Dogs, The Hangover trilogy), μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες που συμμετείχαν στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας, απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα.

Ο Phillips έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη, με την καινούργια του αυτή δημιουργία να ακούγεται ήδη ως ένα πιθανό φαβορί ακόμη και για τα επόμενα Όσκαρ, με τον Joaquin Phoenix, πρωταγωνιστή του εν λόγω ψυχολογικού θρίλερ-δράματος, να συναρπάζει κοινό και κριτικούς με την συγκεκριμένη ερμηνεία-πρόκληση.

Ο Scott Silver υπογράφει το σενάριο του φιλόδοξου αυτού project το οποίο βασίζεται στον αντίστοιχο χαρακτήρα της DC Comics και εγκαινιάζει ένα νέο ανεξάρτητο κινηματογραφικό σύμπαν, το DC Black.

Η πλοκή του έργου εκτυλίσσεται εν έτει 1981, με σημείο αναφοράς την προϊστορία του μετέπειτα ‘Joker’, ενός αρχικά άσημου stand-up κωμικού εν ονόματι 'Arthur Fleck' πολύ πριν βυθιστεί στην παράνοια και γίνει ο “Γελαστός Πρίγκιπας του Εγκλήματος”, δηλαδή η νέμεση του Batman και του Gotham City.

Το κύριο cast συμπληρώνουν οι: Robert De Niro (The Comedian, Dirty Grandpa), Zazie Beetz (Deadpool 2, Atlanta), Marc Maron (GLOW, Roadies), Shea Whigham, Frances Conroy, Glenn Fleshler, Brett Cullen, κ.ά.

Να σημειωθεί επίσης εδώ ότι ο Αργυρός Λέοντας, το Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας απονεμήθηκε στον Roman Polanski, για την νέα του δουλειά, το An Officer and a Spy. Νικητής του Βραβείου του Αργυρού Λέοντος Σκηνοθεσίας αναδείχθηκε ο Roy Andersson για το About Endlessness. Το Βραβείο Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου πήγε στον Luca Marinelli για την ερμηνεία του στο Martin Eden, ενώ το Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας στην Ariane Ascaride, για το Gloria Mundi. Το Βραβείο Marcello Mastroianni, για τον Καλύτερο Ανερχόμενο νέο Ηθοποιό βρήκε ως αποδέκτη του τον Toby Wallace, σταρ του Babyteeth. Τέλος, η Julie Andrews και ο Pedro Almodóvar έλαβαν τιμητικό βραβείο Χρυσού Λέοντα για την μακρά προσφορά τους στην τέχνη της υποκριτικής.

Επόμενος σταθμός του Joker που έχει οριστεί να κάνει ποδαρικό στις ελληνικές αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου του 2019, είναι η 44η  διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ του Τορόντο.