Το Joker "σίγουρα" θα τρέξει στην κούρσα των Oscars

Έτσι, υποστηρίζει ο διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας
04 Σεπτεμβρίου 2019 15:33
Το Joker "σίγουρα" θα τρέξει στην κούρσα των Oscars

Η θετικότατη ανταπόκριση του κοινού μετά και το πρόσφατο trailer που έφερε και κύμα ενθουσιασμού και τέλος το 8λεπτο standing ovation που έλαβε το Joker στην παγκόσμια πρώτη προβολή του στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019, έχουν ανεβάσει το hype στα ύψη. 

Όσοι κριτικοί το είδανε μιλούν για μια εξαιρετική ταινία υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Todd Phillips που εμπνέεται από θρυλικές ταινίες όπως το Taxi Driver, ενώ συγκρίνουν την ερμηνεία του Joaquin Phoenix με αυτή του αείμνηστου Heath Ledger.

Τώρα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας έρχεται με τις δηλώσεις του να σφραγίσει την υπόθεση "Βραβεία Oscars" για το Joker.

Ο Alberto Barbera είπε χαρακτηριστικά:

Οι πιθανότητες του Joker είναι πάρα πολλές. Αναμφίβολα θα είναι στην κούρσα...είναι τόσο πρόβλεπτη όμως και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Το Joker όμως σίγουρα θα είναι. Το Marriage Story του Noah Baumbach επίσης είχε θερμή υποδοχή από τον Τύπο. Νομίζω πως είναι η καλύτερη ταινία του μέχρι σήμερα. 

Παρόλο που είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλούμε στα σίγουρα για το ποιες ταινίες θα βρεθούν στην κούρσα, όπως τονίζει άλλωστε ο Barbera, βάσει της αποδοχής και του word of mouth μερικών ταινιών, κάποιες σίγουρα ξεχωρίζουν. 

Το JOKER θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 3 Οκτωβρίου.