Brexit trailer | Ο Benedict Cumberbatch μεταμορφώνεται ξανά απ’ την κορφή μέχρι τα νύχια

Συστήνεται ως ο Dominic Cummings, ο άνθρωπος πίσω από την καμπάνια υπέρ του Brexit
14 Δεκεμβρίου 2018 19:12
Brexit trailer | Ο Benedict Cumberbatch μεταμορφώνεται ξανά απ’ την κορφή μέχρι τα νύχια

Το HBO έθεσε σε κυκλοφορία καινούργιο trailer για το δραματικό φιλμ Brexit, όπου πρωταγωνιστεί ο Benedict Cumberbatch (Sherlock) όντας φανερά αλλαγμένος για τις ανάγκες του νέου του ρόλου.

Ο διάσημος ηθοποιός ο οποίος έχει αποδείξει περίτρανα ότι είναι ένας χαμαιλέων της υποκριτικής, πλέον στην εν λόγω παραγωγή του Channel 4 αναλαμβάνει μία ερμηνεία-πρόκληση και υποδύεται τον Dominic Cummings, το άτομο το οποίο έπαιξε ρόλο-κλειδί ως προς την μορφή που προσέλαβε η πολιτική εκστρατεία που τασσόταν υπέρ της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το δίωρο αυτό project εξερευνά τις στρατηγικές επικοινωνίας που χρησιμοποιήθηκαν από πλευράς του αλλά και από την αντίπαλη παράταξη όσον αφορά την προώθησή κάθε μίας από τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις με την εκάστοτε να διατυπώνει τα δικά της επιχειρήματα στο τεράστιο εθνικό δίλημμα που ανέκυψε.

Εξετάζονται λοιπόν, οι τακτικές που εφαρμόστηκαν από τις αντικρουόμενες αυτές μεριές στα διάφορα μέσα ώστε τελικά να βρει μεγαλύτερο αντίκρισμα η καμπάνια του Cummings όπως επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα στο πολυσυζητημένο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε τότε, με την ιστορική απόφαση της Αγγλίας να βγει από την Ε.Ε. να συντελείται.

Η ταινία αντλεί επιπλέον υλικό και από δύο βιβλία, το One is All Out War: The Full Story of How Brexit Sank Britain’s Political Class του πολιτικού συντάκτη των Sunday Times, Tim Shipman, αλλά και το Unleashing Demons: The Inside Story of Brexit του υπεύθυνου Τύπου του David Cameron, Craig Oliver.

Το σενάριο υπογράφει ο θεατρικός συγγραφέας του Ink και του This House, James Graham ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Toby Haynes (Black Mirror).

Το cast συναπαρτίζουν επίσης οι: Richard Goulding (The Windsors), Oliver Maltman (The Crown), Paul Ryan (The Five),  Rory Kinnear, John Heffernan, Richard Goulding, Paul Ryan και Liz White.

Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ακόμη η πρεμιέρα του Brexit στο Channel 4 και στο HBO αλλά αναμένεται να συμβεί μέσα στο 2019. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: