Η Jodie Foster ετοιμάζει την αγγλόφωνη διασκευή του ‘Woman at War’

Στην οποία και θα πρωταγωνιστήσει επίσης
11 Δεκεμβρίου 2018 18:01
Η Jodie Foster ετοιμάζει την αγγλόφωνη διασκευή του ‘Woman at War’

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, η δις βραβευμένη από την Ακαδημία, Jodie Foster (The Silence of the Lambs, The Accused) υπέγραψε να σκηνοθετήσει αλλά και να ερμηνεύσει κεντρικό ρόλο στην αγγλική μεταφορά του Ισλανδικού δράματος Woman at War του Benedikt Erlingsson το οποίο είναι η φετινή επίσημη πρόταση της συγκεκριμένης χώρας στην Κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για την 91η διοργάνωση των Όσκαρ.

Στην πρωτότυπη ταινία επικεφαλής του cast είναι η Halldóra Geirharðsdóttir η οποία υποδύεται μία καλοσυνάτη δασκάλα μουσικής που μεταξύ άλλων εργάζεται και ως περιβαλλοντική ακτιβίστρια προσπαθώντας να σαμποτάρει την λειτουργία της βιομηχανίας αλουμινίου στην περιοχή. Απροσδόκητα δέχεται ευχάριστα νέα ότι η αίτηση για την υιοθεσία παιδιού που είχε υποβάλει έχει εγκριθεί και ένα κοριτσάκι την περιμένει στην Ουκρανία. Δεσμεύεται λοιπόν, με μία τελευταία δύσκολη αποστολή, ενώ οι κυβερνητικοί πράκτορες πλησιάζουν ολοένα και πιο κοντά στο να ανακαλύψουν την ταυτότητά της.

Το έργο αυτό του Erlingsson έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Μάιο όπου απέσπασε βραβείο Καλύτερου Σεναρίου. Η Foster δήλωσε πάνω στο όλο project που την εντυπωσίασε, ότι «την συγκλόνισε σε σημείο που δεν περιγράφεται», ενώ αποκάλεσε την πρωταγωνίστρια «ως μία μαχήτρια για τον πλανήτη, μία δυνατή γυναίκα που ρισκάρει τα πάντα για να κάνει το σωστό».

Ο ίδιος ο Erlingsson σχολίασε με την σειρά του επ’ αυτού: «Την Foster την προσέλκυσε ο τολμηρός και ιδιαίτερος συνδυασμός χιούμορ και συναισθήματος». Οπότε θεωρεί πως γι’ αυτό και η Foster σχεδιάζει να ζωντανέψει το Woman at War από τα ισλανδικά στην γλώσσα της Αμερικανικής Δύσης.